Vyhľadávanie:

V sobotu bude pri fontáne koncert NoName

V sobotu bude pri fontáne koncert NoName

Už ste boli pri Spievajúcej fontáne? Je to krása, však? Ak si chcete vychutnať prvé väčšie podujatie na tomto mieste, uskutoční sa už v sobotu 4. mája. Podujatie nazvané Vivat Spievajúca fontána sa začne o 19.00.

Po príhovoroch, vystúpení Tanečného štúdia Adriany Vrbovej sa okolo 20.20 začne show nazvaná Spievajúca fontána žije a o cca 20.40. koncert populárnej košickej kapely NoName.

Modernizácia fontány stála takmer 1,79 milióna eur. Nadácia U.S. Steel Košice prispela sumou 1 milión eur.

V súčasnosti by v celom areáli fontány a parku nikto nespoznal  ozvučenie a osvetlenie, ktoré bolo kompletne vymenené. Spievajúca fontána disponuje aj viacerými novými smart technológiami. Vďaka nim bude možné v obrazovej i zvukovej podobe prenášať predstavenia Národného divadla Košice alebo iných kultúrnych podujatí priamo na vodnú hmlu fontány.

Fontána má po novom 260 LED svetiel. Celkovo sa v nej nachádza 43 čerpadiel a 750 dýz rôznych priemerov. Tá stredová strieka vodu do výšky 24 metrov, čo je viac, ako dosahuje erupcia herlianskeho gejzíru. Podobne ako na fontáne v Mestskom parku, sú jej súčasťou aj rotujúce piruety.

U. S. Steel Košice je partnerom osláv Dňa mesta Košice.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...