Vyhľadávanie:

V mikroregióne Hornád si vysúkali rukávy

V mikroregióne Hornád si vysúkali rukávy

Eurofondy
Čiernu skládku vo Vyšnej Myšli pomáhali odstraňovať nákladné autá z našej huty.

Obyvatelia obcí združených v mikroregióne Hornád si minulý týždeň doslova a do písmena vysúkali rukávy a pustili sa do brigády. Čistili vytypované lokality, cesty, chodníky, územie mŕtvych ramien Hornádu a priľahlé okolie Torysy a Olšavy, v blízkosti ktorých vedie cyklotrasa.

"Oslovili sme mladých ľudí, samosprávy obcí, športovcov, turistov, školy, členov Riečnej koalície, ale i všetkých aktívnych ľudí, ktorým skrášlenie verejných priestranstiev a obnova prírody leží na srdci," informoval nás Marek Šoltés zo Spoločného obecného úradu so sídlom v Čani.

Zbierali sa rôzne druhy odpadov - sklo, plasty, železný šrot. Všetko sa triedilo a zhromažďovalo na určených miestach. Minulý piatok sa uskutočnila likvidácia nelegálnych skládok na úsekoch cyklotrasy v katastri obcí Nižná Myšľa, Čaňa a Vyšná Myšľa. Čistilo sa tiež okolie štrkoviska v Krásnej nad Hornádom. Akciu podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice. Divízny závod Doprava poskytol na odvoz vyzbieraného odpadu dve nákladné autá.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...