Vyhľadávanie:

Už vo štvrtok šláger so Slovanom

Už vo štvrtok šláger so Slovanom

Extraligoví hokejisti HC Košice vstupujú do novej sezóny prvým zápasom na vlastnom ľade

Vo štvrtok 12. septembra sa začína nová sezóna najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Mužstvo HC Košice bude na domácom ľade v šlágri kola hostiť bratislavský Slovan, ktorý sa vracia do extraligy. Po siedmich rokoch sa v Steel aréne rivali stretnú od 18. hodiny.

V príprave pred sezónou zverenci trénera Petra Draisaitla absolvovali Memoriál Zbyňka Kusého v Pardubiciach a zo silne obsadeného turnaja si odniesli cenný triumf, keď zvládli finále proti domácim Pardubiciam. Z Tatranského pohára odišli s konečným tretím miestom. Do posledných dvoch prípravných zápasov nastúpili proti extraligovému nováčikovi HK Dukla Ingema z Michaloviec. V prvom v košickej Crow aréne 30. augusta jasne zvíťazili. Odveta v Michalovciach 5. septembra priniesla víťazstvo 3:1 pre Košice.

Hlavný tréner Peter Draisaitl a športový manažér Jan Šťastný majú k dispozícii káder, ktorý tvoria brankári Andrej Košarišťan a Stanislav Škorvánek, obrancovia Jakub Cibák, Dávid Boldižár, Jurij Repe, Filip Maňák, Tomáš Slovák, Patrik Koch, Martin Bučko, Václav Čížek, Christian Michalčin a David Růžička. Na súpiske útočníkov figurujú Jakub Suja, Oliver Jokeľ, Marcel Haščák, Dávid Skokan, Pavel Klhůfek, Jakub Köver, Jurij Majdan, Branislav Rapáč, Martin Belluš, Filip Vrábeľ, Dalibor Bortňák, Michal Chovan, Juraj Bezúch a Juraj Milý. 

Druhé kolo Tipsport ligy pokračuje v nedeľu 15. septembra na ľade HC Nové Zámky, ďalšie zápasy odohrajú košickí hokejisti doma s HK Dukla Trenčín (17. 9.), v Banskej Bystrici s HC´05 (20. 9.), na domácom ľade privítajú HKM Zvolen (22. 9.), pocestujú do Budapešti na zápas s MAC Újbuda (27. 9.) a posledný septembrový zápas odohrajú v Nitre (29. 9.).

Úspešní boli počas leta aj mladí hráči HC Košice. Neoficiálne hokejové majstrovstvá Slovenska kadetov LOREX CUP SLOVAKIA v Aréne Sršňov im priniesli 3. miesto. Cenu pre najlepšieho obrancu turnaja získal košický kadet Leo Eperješi. Najmladší hráči z kategórie U12 na medzinárodnom turnaji Stan Mikita Cup v Ružomberku sa konfrontovali aj so staršími a vyspelejšími hráčmi. S troma výhrami a dvoma remízami turnaj zaslúžene vyhrali. Jeden z najstarších mládežníckych turnajov v Európe Memoriáli Ladislava Trojáka napísal už svoju 40. kapitolu. Naši chlapci si po fantastických výkonoch vo všetkých troch zápasoch odniesli zlato. Na Ostrava Cupe zasa získali naši juniori 2. miesto, keď boli vo finále vyrovnaným súperom HK Nitra.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...