Vyhľadávanie:

U. S. Steel Košice dostanú prostriedky z Modernizačného fondu

U. S. Steel Košice dostanú prostriedky z Modernizačného fondu

V tomto týždni sa v médiách veľa písalo o tom, že U. S. Steel Košice (USSK) bola jednou z firiem, ktoré dostanú prostriedky z Modernizačného fondu. Vybrané projekty majú pomôcť Slovensku plniť klimatické ciele, hlavne zníženie produkcie uhlíka. V prípade USSK môže ísť o čiastku 300 miliónov EUR, pričom média hovorili o projekte výstavby elektrických oblúkových pecí. Je potrebné zdôrazniť, že projekt, ktorý by mohol byť podporený z Modernizačného fondu je zameraný na dekarbonizaciu procesu spracovania tekutej ocele odlievanim do tenkeho pasu. Mala by byť pritom využitá moderná nízkouhlíková technológia pre spojité plynulé  odlievanie a valcovanie ocele za tepla.

Pripájame aj naše stanovisko pre médiá:
Sme radi, že môžeme potvrdiť, že naša žiadosť o grantové financovanie v rámci Modernizačného fondu bola schválená. Toto je ďalší z niekoľkých krokov nutných na dôkladné zváženie potenciálnej investície do dekarbonizácie v USSK.

Akékoľvek možné budúce investície do dekarbonizácie závisia od ďalších požiadaviek. Patrí medzi ne predĺženie harmonogramu čerpania pre Fond obnovy a odolnosti, identifikácia investičných partnerov, konkurencieschopné dlhodobé koncové ceny elektrickej energie a nakoniec schválenie radou riaditeľov spoločnosti United States Steel Corporation.

Ján Bača
Riaditeľ pre vonkajšie vzťahy
U. S. Steel Košice

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...