Vyhľadávanie:

U. S. Steel Košice začína výstavbu haly pre žíhaciu pozinkovaciu linku na plech pre automobilový priemysel

U. S. Steel Košice začína výstavbu haly pre žíhaciu pozinkovaciu linku na plech pre automobilový priemysel



Košice, 23. jún, 2005 - V spoločnosti U. S. Steel Košice (USSK) sa dnes uskutočnil slávnostný výkop pre žiarovo pozinkovaciu linku na plechy pre automobilový priemysel, ktorého sa zúčastnili premiér Vlády SR, predstavitelia mesta, odborov i vrcholové vedenie U. S. Steel. S ročnou kapacitou takmer 350 000 ton bude nová prevádzka napĺňať rastúci dopyt po vysoko kvalitnej povrchovo spracovanej oceli pre automobilový a stavebný priemysel v strednej Európe. Spustenie zariadenia za 160 mil. dolárov sa očakáva začiatkom roka 2007.

Výkonný manažment spoločnosti U. S. Steel, vedený prezidentom a CEO Johnom Surmom, pricestoval do Košíc, aby zdôraznil význam novej pozinkovacej linky pre konkurencieschopnosť spoločnosti na stredoeurópskom trhu. Zariadenie svetovej triedy umožní USSK vyrábať automobilové pozinkované plechy s vysokou povrchovou kvalitou.

"Sme veľmi radi, že začíname práce na tomto zariadení," povedal John Surma. "Muži a ženy v USSK dokázali, že vedia konkurovať oceliarom kdekoľvek na svete a táto linka na automobilové plechy im dáva šancu ukázať, čo vedia poskytnúť pre tie najnáročnejšie aplikácie."

Žiarovo pozinkovacia linka, ktorá poskytne prácu asi 100 zamestnancom, je najnovšou v sérii trhovo orientovaných investícií spoločnosti USSK, ktoré zahŕňali inštaláciu vakuovej odplyňovacej stanice, rozšírenie pocínovacej linky a nedávnu výstavbu linky na plechy pre elektrotechnický priemysel.

John Goodish, U. S. Steel COO a prvý prezident USSK povedal, že sa teší z toho, aký pokrok dosiahla spoločnosť U. S. Steel na Slovensku. "Keď sme sem prišli v roku 2000, zamerali sme sa na vytvorenie atmosféry vzájomného rešpektu a dôvery. Našimi prioritami boli bezpečnosť, kvalita, servis zákazníkom, výroba v súlade s ochranou životného prostredia, znižovanie nákladov a zvyšovanie produktivity. Po piatich rokoch sa z USSK stal vysoko uznávaný a spoľahlivý partner. Teraz sme pripravení prijať výzvu zásobovať rýchlo sa rozvíjajúci automobilový trh na Slovensku i v celej strednej Európe. "

Spoločnosť U. S. Steel je hlavným dodávateľom plochých výrobkov na severoamerickom automobilovom trhu a je lídrom vo vývoji nových akostí pre automobilový priemysel. Zákazníci U. S. Steel Košice získajú výhodu plynúcu zo skúseností, ktoré v oblasti materiálového inžinierstva, výroby a výskumu získala spoločnosť U. S. Steel počas mnohých rokov výroby vysoko kvalitného automobilového plechu.

Táto správa obsahuje dlhodobé vyhlásenia týkajúce sa časového harmonogramu výstavby a výstupov uvedenej prevádzky. Realizácia týchto cieľov môže byť ovplyvnená oneskorením dodávky materiálov alebo zariadení, výkonom dodávateľov zariadení a inými faktormi, ktoré sú mimo kontrolu spoločnosti USSK.

- K O N I E C -

Ďalšie informácie poskytne:

Ján Bača
hovorca
U. S. Steel Košice, s.r.o.
Tel.: +421 55 673 4476
Fax: +421 55 673 0300
E-mail: jbacask.uss.com

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...