Vyhľadávanie:

Tenisti chorým deťom

Tenisti chorým deťom

Košické Centrum pre cystickú fibrózu má nový diagnostický prístroj. Stál 4 000 eur (120 504 korún) a zadovážiť ho pomohli organizátori, sponzori a návštevníci tenisového turnaja ATP Challenger Tour Edymax Holding Košice Open, ktorý sa uskutočnil v júni tohto roku. Dobrovoľné vstupné počas podujatia, príspevky a finančné prostriedky z dražby tenisových predmetov, do ktorej sa aktívne zapojili aj prezident košickej oceliarne George F. Babcoke a viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov Miroslav Kiraľvarga, totiž išli na nákup prístroja na diagnostiku cystickej fibrózy u detí.

"Na prístroji sme už vyšetrili prvých pacientov, veľmi si ho pochvaľujeme," neskrývala potešenie Anna Feketeová, primárka Centra pre liečbu cystickej fibrózy pri I. klinike detí a dorastu Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Na Slovensku disponovalo donedávna týmto prístrojom len jedno bratislavské súkromné centrum.

"Sú to vždy veľmi príjemné pocity," podotkol technický riaditeľ tenisového turnaja Branislav Stankovič. "Môžeme pomôcť viacerým ľuďom a z toho mám naozaj veľkú radosť. A určite nielen ja. Chcem sa poďakovať fanúšikom, ktorí chodili v Košiciach na tenis a dobrovoľným vstupným pomohli tejto myšlienke, i partnerom, ktorí venovali veci do dražby a nakoniec aj tým, ktorí si ich kúpili. Som rád, že sme prospeli dobrej veci."

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...