Vyhľadávanie:

Štipendisti oplácajú dobro dobrom

Štipendisti oplácajú dobro dobrom

Bývalý štipendista daroval Nadácii USSK 1 000 eur

Štipendijný program U. S. Steel Košice podporuje už 17 rokov talentovaných vysokoškolských študentov z východného Slovenska. Za ten čas sme poskytli viac než 400 štipendií, ktoré pomohli ambicióznym mladým ľuďom prekonať problémy so sociálnou a finančnou situáciou, sústrediť sa plne na kvalitné štúdium či absolvovať stáž, resp. časť štúdia v zahraničí.

Štipendistov neberieme len ako zoznam ľudí, ktorých sme podporili. S každým z oprávnených uchádzačov sa stretneme na osobnom pohovore, aby sme ich aspoň trochu spoznali. Stalo sa milou tradíciou, že štipendistov USSK následne  vnímame ako členov našej hutníckej rodiny a pozývame ich na firemné podujatia, či už sú to Dni dobrovoľníkov alebo ešte nedávno Charitatívny vianočný stánok či Family Safety Day. Tam majú príležitosť ukázať, že zdieľajú naše firemné hodnoty a ochota nezištne pomáhať je im blízka. Napriek takejto pozitívnej skúsenosti nás mimoriadne potešil list a následný dar od Filipa Jergu, jedného z našich prvých štipendistov.

Pred rokmi som od vás opakovane obdržal štipendium, ktoré mi pomohlo financovať štúdium na vysokej škole na University of Nottingham vo Veľkej Británii. Tiež s radosťou spomínam na váš sponzorský dar v podobe nového diktafónu pre môj študentský časopis Béčko pri Evanjelickom gymnáziu J. A. Komenského. V danom čase boli obe formy daru pre mňa veľkou podporou a aj vďaka nim sa mi podarilo dostať tam, kde dnes som. Teraz pracujem ako senior manager pre O2 Czech Republic a.s. v Prahe a som veľmi spokojný. Spomínanú pomoc si veľmi vážim, veľmi rád na ňu spomínam a preto by som vám ešte raz chcel úprimne poďakovať. Rád by som aj prispel na účet vašej nadácie a pomohol tak ďalším mladým študentom v podobnej situácii.“

Čo k tomu dodať? Darovaných 1 000 eur nás dojalo. Tlieskame pokore, nadhľadu a dobrému srdcu! Všetci, ktorí sa Štipendijnému programu USSK a stovkám študentov od roku 2004 venujeme, budeme mať pri spomienke na Filipa Jergu vždy už len krásny deň!

 

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...