Vyhľadávanie:

Štedrá nádielka hutníkov

Štedrá nádielka hutníkov

Už tento týždeň dorazí zásielka z USSK do štyroch detských domovov

Projekt Stromčeky prianí, ktorý vyvrcholil minulý týždeň v piatok slávnostným benefičným koncertom v Štátnom divadle, oslovil mnohých zamestnancov spoločnosti. Už tento týždeň sa darčekom z lístočkov želaní potešia deti v štyroch detských domovoch - Hostoviciach, Šarišských Michaľanoch, Podolínci a Remetských Hámroch.
Oceľ východu oslovila štyri hutníčky s otázkou: Prečo ste sa rozhodli zapojiť do projektu Stromčeky prianí:

Estera SZANISZLOVÁ, Transakcie so záväzkami: "Je to veľmi milá akcia, zapojila som sa do nej aj vlani. Viete, hovorí sa, že ten, kto daruje, je sám obdarovaný. A iste je to aj pravda. Radosť, ktorú malým darčekom spôsobíte, sa oplatí. Som rada, že som mohla pomôcť deťom, ktoré to potrebujú. A oceňujem aj spôsob, ako. Lístočky na stromčekoch prianí boli adresné, predstava, že váš darček dostalo konkrétne dieťa, ktoré ho naň napísalo, hreje u srdca."

Elena BOHUNICKÁ, Nákup: "Myslím si, že je dosť nešťastia na svete a my, ktorí sa máme relatívne dobre, by sme mali prispievať na podobné projekty. Ťažko mi zdôvodňovať prečo.... Zo stromčeka som si zobrala dva lístočky. Na jednom stálo prianie malého dieťaťa, ktoré túžilo mať kočík, na druhom si 13-ročná slečna želala kozmetiku. Ja sama mám adoptované dievčatko z kojeneckého ústavu. Myslím si, že deti nemôžu za to, kam sa dostali a treba im maximálne pomôcť. Pretože keď štartujú v osemnástich rokoch do života, neviem si vôbec predstaviť, že ich pustia na ulicu, bez zázemia. Deti nemôžu za to, kde vyrástli."

Gizela SASÁKOVÁ, Cestná doprava: "Využila som možnosť zapojiť sa do projektu Stromčeky prianí už po druhý raz. Mám veľmi rada deti, doma mám dve a keď som čítala priania na lístočkoch, uvedomila som si, že sú na nich veci, ktoré moje, alebo deti v iných rodinách, považujú v dnešnej dobe za bežné. A tiež to, že určite urobím obrovskú radosť nejakému dieťatku, keď mu takýmto spôsobom pomôžem splniť jeho priania. Neznámy chlapček dostane odo mňa kopačky, ďalšie dieťa náramkové hodinky a ďalšie, podľa želania, bielu košeľu a nohavice, ku ktorým som priložila aj sako."

Andrea MAČEJOVÁ, Predaj: "Zapojila som sa do projektu preto, že sa mi páčil samotný nápad - deti dostanú darčeky, ktoré si vlastne sami vybrali, po ktorých túžili. Detská radosť zo splneného priania je veľká. Ja som kúpila pre dievčatko loptu, potom spoločenskú hru a kozmetický balíček. Teda radšej niečo menšie a pre viac detí."

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...