Vyhľadávanie:

Spievajúcu fontánu uvidíme v plnej kráse začiatkom novembra

Spievajúcu fontánu uvidíme v plnej kráse začiatkom novembra

Košičania sa už nevedia dočkať. Pri prechádzkach mestom nakúkajú do parku, v ktorom sa k záveru chýli rekonštrukcia spievajúcej fontány.  Cez medzery v oplotení, alebo cez otvorený vstup, ktorým prechádzajú autá privážajúce materiál. Ako je to teda? Uvidíme spievajúcu fontánu v celej jej kráse, v skúšobnej prevádzke už počas maratónskeho víkendu?

Asistent stavebného dozoru zo Správy mestskej zelene (SMsZ) Košice Pavol Olejník hovorí, že doposiaľ boli ukončené elektro rozvody a dokončuje sa inštalácia svietidiel a ozvučenia. „V telese fontány je nainštalovaných 95 percent technológie. Zostáva nám dokončiť úpravu vody a zabezpečiť funkčnosť výťahu pre vkladanie materiálu do šachty. Práce budú pokračovať už len v priestore šachty a v telese fontány. Pôjde o dolaďovanie a nastavovanie trysiek. Vyčistený bol aj park, vyviezli sme dva kontajnery. V rámci sadových úprav, ktoré SMsZ robí vo vlastnej réžii, bolo nainštalované zavlažovanie zelených plôch, pripravujeme položenie trávnatých plôch, kvetinové záhony a drobné sadovnícke práce. Keď bude kompletne dokončené osadenie všetkých svietidiel a ozvučenia, okamžite nastúpia naši záhradníci,“ približuje aktuálnu situáciu na stavbe.

Na otázku, kedy sa dočkáme spustenia fontány, hovorí, že stavebné práce pokračujú v zmysle schváleného harmonogramu. Skúšobná prevádzka počas maratónu 1. októbra podľa jeho slov ešte nebude možná. Dopĺňa, že v druhej polovici októbra by mohol byť podaný návrh na kolaudáciu a niekedy začiatkom novembra by mohla začať opätovne fungovať. Dovtedy tam zostane aj súčasné oplotenie. SMsZ nevylučuje, že kvôli lepšiemu zážitku Košičanov a návštevníkov centra mesta pravdepodobne odstránia aspoň zelené plachty, ktoré sú v súčasnosti natiahnuté na plotoch okolo parku.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...