Vyhľadávanie:

S energiami je potrebné narábať rozumne

S energiami je potrebné narábať rozumne

Uskutočnila sa medzinárodná konferencia SlovakiaTech Forum - Expo

Budúcnosti inteligentného priemyslu, integrovanej automatizácii, digitálnej transformácii, energetickým inováciám najmä vo vzťahu k životnému prostrediu, ale aj celému radu ďalších politík so zameraním na vedecký a inovačný potenciál slovenských priemyselných a technologických firiem  bola venovaná medzinárodná konferencia Slovakia­Tech Forum – Expo, ktorá sa konala minulý týždeň 8. a 9. novembra 2018 v Košiciach.

Na podujatí, ktoré sa konalo pod záštitou ministerstva hospodárstva, ministerstva životného prostredia, Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu a Digitálnej koalície, sa o svoje skúsenosti a názory podelili tri desiatky  spíkrov a expertov v oblasti vedy, výskumu, inovácií v priemysle a priemyselných technológiách. Na programe oboch dní bola diskusia o budúcnosti inteligentného priemyslu v podmienkach hospodárstva SR, integrovanej automatizácii a digitálnej transformácia slovenského priemyslu, inováciách v energetike vo vzťahu k udržateľnému životnému prostrediu i budúcnosti práce a vzdelávania vo štvrtej priemyselnej revolúcii.

Aktívnym účastníkom panelovej diskusie, v ktorej sa hovorilo o energetických inováciách,  udržateľnosti životného prostredia, o problematike akumulácie energie, decentralizovanej a zelenej energetike na Slovensku, ale aj hľadaní nových spôsobov využívania obnoviteľných zdrojov energie a nových technológiách tzv. smart energy bol tiež viceprezident U. S. Steel Košice pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania Miroslav Kiraľvarga. Vo svojich vstupoch poukázal na nevyhnutnosť spoľahlivosti dodávok energií pre priemysel vo vzťahu k využívaniu obnoviteľných zdrojov energií i na dôležitosť zvyšovania energetickej efektívnosti výroby v energeticky náročných odvetviach. V tejto súvislosti podčiarkol nutnosť celoeurópskeho prístupu k riešeniu problematiky produkcie a spotreby energií. „Chceme tu mať priemysel, preto je potrebné s energiami narábať ro­zumne,“ zdôraznil.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...