Vyhľadávanie:

S deťmi o energiách

S deťmi o energiách

Spoločnosť Eduvision vyhodnotila už tretie pokračovanie projektu Pre lepšiu budúcnosť Zeme, ktoré mohla realizovať aj vďaka našej podpore. Projekt obsahoval najdôležitejšie informácie o klimatickej zmene v pútavej digitálnej forme. Ponúkal viacero zaujímavých aktivít, ktoré spestrili vzdelávanie školákom aj učiteľom.  Okrem detailne rozpracovanej témy klimatickej zmeny obsahoval tento projekt aj vedomostný kvíz, zábavné hry, animácie, videá a ďalšie aktivity.

Tretie pokračovanie bolo zamerané na energie. Deti tak mali možnosť zistiť,  aké typy energií poznáme, ako ju získavame, ale aj ako energiou šetriť a ako s ňou efektívne narábať.

Projekt oslovil vyše 700 základných škôl  a mal vyše 11 000 unikátnych zhliadnutí na web stránke www.prelepsiubuducnostzeme.sk. Úspešnú kampaň na sociálnych sieťach  podporil aj známy influencer Samo Kováčik cez instagramové príbehy na svojom profile Vedátor.

Finalistka súťaže Učiteľ Slovenska, učiteľka Ivica Dafčíková, ktorá získala Cenu verejnosti, mala tento projekt vo svojom súťažnom medailóne, v ktorom  prezentovala, ako tento kurz využíva so svojimi žiakmi počas hodiny.

Do projektu sa zapojili aj nové školy a tiež deti z nových ročníkov a staršie, ktoré si prešli aj kurz z minulého roka.

„Náš projekt je vystavaný tak, aby sme docielili zmenu návykov a zároveň, aby rozvíjal kreativitu a kritické myslenie u detí, poskytol nový zážitok z učenia, ktorý dieťa vtiahne do témy, udrží  jeho pozornosť a zabezpečí vysokú zapamätateľnosť získaných poznatkov. Pre školy je to pomôcka, ktorá zabezpečí inovovanie a modernizáciu výučby. Tým, že ponúkame učiteľom  hotový materiál – uľahčujeme im prípravu na hodinu.  Aktuálne začíname pipravovať už štvrté pokračovanie kurzu. Ďakujeme spoločnosti U. S. Steel Košice za podporu,“ uviedla Lucia Lalka z EDUVISION.

Máte aj vy doma vnímavých školákov? Upozornite ich na tento kurz. Nájdu ho na  adrese: www.prelepsiubuducnostzeme.sk

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...