Vyhľadávanie:

Rómovia z Lunika IX pomôžu pri záchrane opálových baní

Rómovia z Lunika IX pomôžu pri záchrane opálových baní

Opálové bane
Jozef Červeň (vpravo) a Emanuel Čurik (uprostred) si so záujmom prezerajú kamienky z nálezísk dubnických opálových baní. O niekoľko týždňov sa vrátia, no už v spoločnosti mladých Rómov z Lunika IX.

U. S. Steel Košice a Nadácia Dubnické opálové bane sa dohodli na spoločnom projekte na záchranu najstarších a najväčších opálových baní na svete. Priamo na mieste činu - v dubnických opálových baniach pri Prešove - včera zástupcovia spoločnosti podpísali s nadáciou zmluvu o spolupráci.

Do projektu bude zapojená rómska mládež z Košíc a okolia baní. Kňazi Jozef Červeň a Emanuel Čurik, žijúci medzi Rómami na Luniku IX vyberú vyše šesťdesiat detí, ktoré sa zúčastnia desiatich turnusov letného pracovného tábora.

Nadácia Dubnické opálové bane organizuje tábory na záchranu unikátnych opálových baní a vybudovanie múzea a skanzenu od roku 2001. U. S. Steel Košice uhradí náklady spojené s ubytovaním a stravou detí v tábore.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...