Pripravte sa na chute Južnej Ameriky
Juhoamerickú kuchyňu ovplyvnili pôvodní obyvatelia, ale dajú sa v nej pozorovať aj známky afrického, európskeho a ázijského vplyvu. Južná Amerika je domovinou zemiakov, paradajok, fazule a ďalších cenných potravín, bez ktorých by sme si modernú svetovú kuchyňu nemohli ani predstaviť. V tradičných jedlách nájdete kukuricu, zemiaky, nechýbajú rôzne druhy fazule, chilli, alebo aj u nás obľúbené tortilly. Ak ochutnať tradičnú juhoamerickú kuchyňu na Slovensku, tak najlepšie od šéfkuchára, ktorý odtiaľ pochádza.
Jose Jimenez Castillo pochádza z Ekvádora, no už 15 rokov žije na Slovensku Založil si tu rodinu a spolu s manželkou vychovávajú 2 deti. Jeho chute sú navždy späté s juhoamerickou kuchyňou, a preto sa môžete tešiť na jedlá, ktoré si pre vás pripravil. Podávať ich bude v jedálni UMD, Valcovňa a Vstupný Areál/Repre.
Pre tento týždeň zvolil Pechugas de pollo a la mexicana - Grilované kuracie v mexickom štýle a k tomu bude podávať hranolky.
utorok 28.2. – jedáleň Valcovňa
streda 1.3. – jedáleň UMD
štvrtok 2.3. – jedáleň Vstupný areál a Repre reštaurácia
Na budúci týždeň Jose uvarí Estofado Criollo Argentino - Hovädzie kocky dusené s chilli a zeleninou, pučené zemiaky.
Utorok 7.3. – jedáleň UMD
streda 8.3.– jedáleň Valcovňa
štvrtok 9.3. – jedáleň Vstupný areál a Repre reštaurácia