Vyhľadávanie:

Pri Gomboši horelo hnojisko

Pri Gomboši horelo hnojisko

V piatok 28. augusta o 9:12 dopoludnia nahlásili na dispečing Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice prítomnosť neznámeho plynu v ovzduší pri časti Gomboš vo Veľkej Ide. Hliadka s meracím vozidlom sa na základe popisu okamžite vydala na miesto. "Po príchode na miesto sme vylúčili ako zdroj zápachu aktivity U. S. Steel Košice, keďže sme našli tlejúcu starú skládku hnoja, ktorá sa nachádzala v blízkosti nefunkčného družstva pri telekomunikačnom vysielači. Namerané hodnoty nepreukázali koncentráciu zdravie ohrozujúcich plynov. Následne sme privolali hasičov z Hasičského a záchranného zboru Košice-Šaca, ktorí začali s likvidáciou potenciálneho zdroja požiaru z tlejúceho hnojiska, keďže príslušné územie spadá pod ich pôsobnosť," poskytol informácie priamo na mieste veliteľ zásahu z nášho meracieho vozidla Jozef Vaško.

Zahorenie starého hnojiska pravdepodobne spôsobili vysoké teploty, ktoré panovali koncom minulého týždňa. Aj keď išlo o miesto mimo areálu hutníckej firmy, hasiči U. S. Steel Košice operatívne pomohli susediacej obci pri lokalizácii potenciálneho zdroja požiaru.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...