Vyhľadávanie:

Prejavili sme solidaritu s núdznymi

Prejavili sme solidaritu s núdznymi

V rámci dobrovoľníckeho podujatia pod názvom Hutníci pre Košice sa konala tradičná zbierka užitočných vecí. V dňoch 21. - 22. júna mohli zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice a široká verejnosť pomôcť darovaním materiálnych potrieb pre ľudí nachádzajúcich sa v náročných životných situáciách. Darcovia mohli priniesť šatstvo, obuv, detské i domáce potreby do dvoch zberných miest. Konkrétne do Arcidiecéznej charity Košice a Občianskeho združenia Jeseň života.

Spoločne sa vyzbieralo viac ako 30 vriec šatstva a materiálnych potrieb, ktoré pomôžu ľuďom v núdzi. Predovšetkým detské oblečenie, hračky pre najmenších a dámske oblečenie. Darované veci budú distribuované prostredníctvom siete charitných služieb a zariadení tam, kde je to potrebné.

Zberné miesto v sídle občianskeho združenia Jeseň života nie je náhodou. OZ Jeseň života totiž združuje bývalých zamestnancov U. S. Steel Košice na dôchodku. Pravidelne sa do zbierky zapájajú. Naši bývalí kolegovia tu prijímajú a triedia darované veci. „Máme príležitosť a čas, preto sa každoročne zúčastňujeme a pomáhame,“ povedal Michal Fizer z občianskeho združenia.

„Organizovanie materiálnych zbierok má stále svoj význam v komunite. Nielenže pomáha chrániť životné prostredie recykláciou a znižovaním odpadu, ale tiež vytvára most solidarity. Pomyselne prepája tých, ktorí majú dostatok, s tými, ktorí bojujú s núdzou. Iniciatíva nám pripomína, aké dôležité je stáť pri sebe, pomáhať si a budovať spoločnosť založenú na solidarite a udržateľnosti," zhodnotila Silvia Hrabčáková z Arcidiecéznej charity Košice.

 

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...