Vyhľadávanie:

Podporili sme deti v hokejovej prípravke

Podporili sme deti v hokejovej prípravke

Občianske združenie HK Sršne Košice v roku 2016 založilo mládežnícky hokejový klub HK Sršne Košice, ktorý sa neustále rozvíja a dnes má už  500 športujúcich hokejistov. O tom, že nejde len o krúžok pre deti, svedčí aj fakt, že ich starší žiaci sa tento rok prebojovali na majstrovstvá Slovenska v hokeji. V súčasnosti tak patria medzi šesť najúspešnejších klubov na Slovensku.

S myšlienkou projektu Poď sa s nami učiť korčuľovať a hrať hokej! prišiel Marek Mergleský, zakladateľ občianskeho združenia HK Sršne Košice. Zámerom je vytvoriť také podmienky, aby každé dieťa, ktoré chce hrať hokej, ho mohlo vyskúšať bez ohľadu na ekonomický či sociálny status rodiny. A to prostredníctvom hokejovej výstroje, ktorú klub zapožičiava deťom v hokejovej prípravke. Mnohých rodičov od hokeja odrádza jeho finančná náročnosť s neistým výsledkom. Nie všetky deti totiž pri hokeji vytrvajú. V klube HK Sršne Košice sa osvedčilo odľahčiť peňaženky rodičov zapožičaním štartovacieho hokejového vybavenia pre dieťa na celú sezónu zdarma.

„Na prvom tréningu dám rodičovi úvodné informácie a malému športovcovi poskytnem korčule, hokejku a prilbu. Po tréningu mu dám cukrík a nálepku do súťaže, aby som ho motivoval chodiť pravidelne na tréningy. Darí sa mi to, sme rekordéri na Slovensku, keď v kategórii tretiakov a štvrtákov máme v klube viac ako 50 detí a ako jediní na Slovensku prihlásené po štyri družstvá detí v súťažiach riadených Slovenským zväzom ľadového hokeja.  Pracujem na tom, aby sme v budúcnosti mali v hokejovom klube viac a viac malých hokejistov, lebo len konkurencia posunie náš hokej vpred.“ hovorí Marek Mergleský. 

Ako iný spotrebný materiál, aj hokejová výstroj sa opotrebováva a tiež z bezpečnostných dôvodov je potrebné ju obmieňať. Za prvé štyri mesiace tohto roka zakúpil klub korčule, hokejky a prilby za približne 5 000 eur.

Grantový program Spoločne pre región 2024 podporil deti v hokejovej prípravke sumou 1 000 eur.

„Vaša finančná podpora aspoň čiastočne pomohla odbremeniť rodičov malých záujemcov o hokej vo veku od 4 do 8 rokov, aby sme im uľahčili štart do športového hokejového klubu. Kiež by všetky firmy vedeli poskytnúť takéto granty, bolo by nám radostnejšie pracovať s našimi deťmi.“ 

Aréna Sršňov sa nevenuje iba klubovým aktivitám, ale je celoročne dostupná širokej verejnosti a láka deti k zmysluplnému tráveniu voľného času.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...