Vyhľadávanie:

Po treťom víťazstve mečbal

Po treťom víťazstve mečbal

Hokejisti HC Košice majú za sebou najúspešnejšiu základnú časť v extraligovej histórii

Obhajca majstrovského titulu z HC Košice potvrdil v základnej časti hokejovej extraligy v sezóne 2010/2011 svoju suverenitu. Z 57 zápasov naši majstri vyhrali až 48 a prehrali len 9 stretnutí. V tabuľke mali na svojom konte rekordný počet bodov - až 137, čo je v histórii našej najvyššej hokejovej súťaže suverénne najviac. Okrem toho prekonali svoj vlastný rekord zo sezóny 2008/2009 o jedenásť bodov. Tím okolo skvelého kapitána Petra Bartoša dokázal prejsť základnú časť bez krízy, keď ani raz neprehral dvakrát za sebou. Pred druhým Popradom mali zverenci trénerskej dvojice Rostislav Čada - Pavol Zůbek v tabuľke až 26-bodový náskok.

Ako jediný celok extraligy pokorili 200-gólovú hranicu, pretože nastrieľali 217 gólov a brankári HC Košice inkasovali len 102 gólov. Košičania si pripísali aj ďalšie prvenstvá. Útočník Miroslav Zálešák sa stal so 64 bodmi najproduktívnejším hráčom základnej časti za 28 gólov a 36 asistencií. Brankár Július Hudáček sa stal najlepším brankárom, keď mal zo všetkých brankárov extraligy najlepšie štatistiky. Útočník Michel Miklík bol spolu s Romanom Tománkom z Banskej Bystrice s 29 gólmi najlepším strelcom súťaže a obrancovia Ján Tabaček a Ján Homer mali spolu najviac až 46 plusových bodov. Aj preto je majstrovský tím HC Košice považovaný za najväčšieho favorita na zisk tretieho majstrovského titulu v rade, zlatého hetriku. V samostatnej slovenskej hokejovej extralige sa to ešte nikomu nepodarilo.

V uplynulom týždni sa už naplno rozohrali stretnutia druhej fázy extraligy v play-off. Podľa konečného umiestnenia na prvých ôsmich priečkach po základnej časti hrajú vo štvrťfinálovej sérii medzi sebou tieto dvojice: Košice - Nitra, Poprad - Skalica, Banská Bystrica - Zvolen a Slovan Bratislava - Trenčín. Kým prvá dvojica má za sebou už štyri vzájomné zápasy (to štvrté sa hralo včera po uzávierke tohto čísla Ocele východu), z druhej dvojice vedú Slovan a Zvolen na zápasy 2:0.

Play-off sa hrá na štyri víťazné stretnutia, prvé dva zápasy sa hrali na ľade lepšie umiestneného tímu po základnej časti, teda v Košiciach, v Poprade, Banskej Bystrici a v Bratislave. Náš majster doma v úvodných dvoch stretnutiach proti Nitre ani raz nezaváhal. Hoci v prvom súboji boli Nitrania v Steel aréne Košičanom vyrovnaným súperom, o našom víťazstve sa rozhodlo až v predposlednej minúte zápasu. Do druhého stretnutia už domáci nastúpili oveľa koncentrovanejšie s úmyslom eliminovať nebezpečných útočníkov hostí, ktorí už v prvom zápase ťažili z rýchlych brejkov. To sa im podarilo a Košičania napokon zavŕšili svoj druhý súboj poltuctom gólov a neinkasovali ani jeden.

Po druhom zápase nám kormidelník HC Košice Rostislav Čada na margo dvoch víťazstiev svojich zverencov povedal: "Vôbec sme neočakávali, že najmä prvý súboj bude jednoduchý, pretože súper statočne odolával. Viedli sme už o dva góly, ale ani tento náskok nám nestačil. Hostia vyrovnali a až rozhodujúci štvrtý gól v samom závere zápasu bol výsledkom našej cieľavedomosti a odhodlanosti. V druhom stretnutí sme už zlepšili pohyb, hrali sme organizovanejšie i dôraznejšie v obrane. V tomto zápase sme preukázali viac trpezlivosti a dokonalosti, čo rozhodlo o našom vysokom víťazstve."

Tretí vzájomný duel sa hral v pondelok tohto týždňa na ľade v Nitre. Aj ten naši hokejisti zvládli a zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch. Ale ani tretie víťazstvo sa nerodilo ľahko. Domáci viedli pred poslednou tretinou 2:0, až potom sa hra nášho tímu zlepšila, keď hráči začali hrať s väčším nasadením. "Začali sme viac korčuľovať, súpera napádať už v jeho obrannom pásme a hneď sa to prejavilo," poznamenal strelec rozhodujúceho gólu v samostatných nájazdoch Jaroslav Kristek.

Po treťom víťazstve nad Nitrou sa naši majstri posunuli bližšie k semifinále a mali prvý mečbal. Priaznivci nášho majstra, ale i hráči si želali, aby ho využili a ukončili túto štvrťfinálovú sériuuž v Nitre. Kto sa prebojuje do semifinále, na to si budeme musieť počkať, pretože dnes, v stredu 2. marca, a zajtra sa hrajú ďalšie zápasy play-off medzi Trenčínom a Slovanom a medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Termíny prípadných ďalších zápasov vo štvrťfinále (hrá sa na štyri víťazstva), sú od 4. do 9. marca.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...