Máte radi Grécko? Plánujete dovolenku v niektorom z krásnych letovísk, ktoré táto krajina ponúka? Alebo ste sa už z dovolenky v Grécku vrátili?
Tak či tak – ak si chcete pripomenúť alebo oživiť chute gréckej kuchyne, môžete tak urobiť už zajtra, v stredu, 19. júla. Na špecialitu vás pozýva manažér spoločnosti Delirest Radoslav Lakatoš: „Zajtra budeme vo všetkých jedálňach podávať grécku špecialitu Britzola – čo je vlastne grilovaný, marinovaný bravčový steak podávaný so zemiakovými hranolkami, gréckym šalátom a tzatziky.“
Grécka kuchyňa je zdravá, ľahká a navyše chutná. Miešajú sa v nej vplyvy viacerých oblasti Stredozemného mora a Balkánu. Ponúka množstvo rýb a morských plodov, olivy a olivový olej, šaláty, kozľacinu či jahňacinu, rôzne druhy jogurtov a syrov.
Založená je na čerstvých surovinách, bylinkách, zelenine, gréckom olivovom oleji. K najznámejším jedlám patria souvlaki, musaka, gyros, mezedes a pochúťkou je aj pita (chlebová placka) podávaná s tzatziky
Ilustračné foto: freepik.com