Vyhľadávanie:

O problematike chudoby medzinárodne

O problematike chudoby medzinárodne

Na problémy najchudobnejších vrstiev populácie, vrátane sociálneho vylúčenia, a na možnosti ich riešenia upozorňovali minulý týždeň zástupcovia tretieho sektora, cirkvi, akademickej obce, samosprávy, štátnej správy i podnikateľskej sféry na Veľtrhu sociálnych aktivít, ktorý sa uskutočnil v dňoch 15. až 17. októbra v Košiciach pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti chudobe.

Vo štvrtok, 15. októbra, prezentovalo na výstave v nákupnom centre Cassovia svoje aktivity v oblasti práce s deťmi zo znevýhodneného prostredia, zabezpečenia lepšej kvality života zdravotne postihnutých ľudí, pomoci osamelým matkám s deťmi v núdzi, práce s bezdomovcami, väzňami, pomoci pre starých a osamelých a v oblasti rozvoja dobrovoľníctva vyše dvadsať subjektov z rôznych kútov Slovenska. Piatok a sobota patrili verejnej prednáške a medzinárodnej vedeckej konferencii na rovnakú tému - Ekonomika, biznis, politika a chudoba - spojenci alebo nepriatelia? S príspevkom na tému Otázky chudoby v činnosti veľkých firiem vystúpil aj viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, ktorý účastníkom konferencie priblížil aktivity U. S. Steel Košice na poli spoločensky zodpovedného podnikania.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...