Od dnes nájdete v jedálňach v ponuke ďalšie špeciality, ktoré pripravuje šéfkuchár František Sedlák. Konkrétne dnes určite ochutnajte v jedálni vo Vstupnom areáli Pomaly pečenú krkovičku, karamelizovanú červenú kapustu s jablkami a bylinkové zemiakové šúľance.
„Toto jedlo je z kategórie “Klasika po mojom” rád prerábam jedlá, ktoré každý pozná, ale spestrím ich vložením môjho rukopisu do jedla. Šťavnatá krkovička doladená sladkokyslou, dusenou, jemne chrumkavou kapustou s jablkami na karameli ulahodí každému,“ predstavuje šéfkuchár dnešnú špecialitu.
Zajtra pre vás pripraví Tymiánové kuracie prsia, krémovú pohánku a pečenú cviklu.
„Chcem prinášať ľuďom suroviny alebo jedlá, na ktoré sa trocha zabúda, ale sú chutné, zdravé, najmä lokálne a vychádzajú z našej tradičnej kuchyne. Pohánka je jednoročná bylina z čeľade stavikrvovitých, príbuzná je s rebarborou a štiavom kyslým. Je vysoká, má červenkastú, dutú a málo rozvetvenú byľ. Listy sú srdcovité, biele, alebo ružovkasté, kvietky rastú v súkvetiach. Semená sú tmavohnedej farby, zvláštneho trojhranného tvaru. Ide o nenáročnú rastlinu, ktorej pôvod nájdeme v strednej a juhovýchodnej Ázii.
V obľube bola u Rusov aj Turkov, ktorí ju pestovali a následne sa počas nájazdov Turkov „pohanov“ dostala až k nám a odtiaľ si nesie aj svoj názov pohánka,“ hovorí František Sedlák.
Tieto dve jedlá budete môcť potom ochutnať vo štvrtok a piatok aj v jedálni ÚMD.
Ďalšie novinky z dielne Compass Group, ktoré nájdete v jedálni vo Vstupnom areáli, predstavuje Radoslav Lakatoš: „Včera mohli naši zákazníci ochutnať Listový mix šalát, grilovaný encián, medovo-horčicový dresing, dnes ponúkame Gazdovskú pizzu, v stredu Buddha bowl s kuracím mäsom, kuskusom a pečeným batatom, vo štvrtok bude Capri pizza a v piatok to bude "LEPEŇAK" sendvič s vyprážanými kuracími prsami, majonézou, šalátom a strúhaným syrom.“