Vyhľadávanie:

Nezastavujte na trati, nejazdite rýchlo, dodržiavajte odstup a včas brzdite

Nezastavujte na trati, nejazdite rýchlo, dodržiavajte odstup a včas brzdite

Leto je v plnom prúde a my si s radosťou užívame chvíle voľna či víkendy na rôznych kúpaliskách, v aqua parkoch, chodíme s deťmi na výlety, do ZOO, na detské ihriská. Na tieto miesta povedú určite aj kroky stoviek železiarov, ktorí už v našej súťaži Family Safety Day vyhrali kredity v hodnote 40, 80 alebo 120 eur na svoje Up karty, ale aj ďalších stoviek, ktoré začnú pribúdať už od septembra.

Pretože naše podujatie má v názve slovo „safety“ – teda bezpečnosť, budeme vám počas leta prinášať krátke postrehy a odporúčania, ako si vo vybraných typoch zariadení bezpečne užiť chvíle voľna s rodinou.

Bobová dráha Kavečany

V dnešnom článku zamierime do Kavečian, na Bobovú dráhu, ktorú využívajú deti aj dospelí. Je to prvá bobová dráha na Slovensku, ktorá je v prevádzke už 26 rokov. Trať je dlhá 800 metrov, má sklon 28 % a jej súčasťou sú 3 terénne zlomy, 3 tunely a 9 extrémnych zákrut. Aj keď má dráha prívlastok letná, v prevádzke je od marca do novembra.

S konateľom spoločnosti Martinom Haberlandom hovoríme o tom, ako sa spolu s deťmi zabaviť a neprísť k úrazu: „Prvým pravidlom je rýchlosť. Vozíky síce majú nastavenú najvyššiu možnú rýchlosť 40 km za hodinu, ale nie všetci sme rovnako zdatní, rovnako pohybliví. Rýchlosť si reguluje sám zákazník, a ak neodhadne svoje schopnosti, v zákrutách sa môže stať, že vypadne z vozíka na dráhu a naspäť do vozíka.  V lete je to veľmi nepríjemné, pretože dráha je nerezová, a teda veľmi horúca a môžete sa o ňu popáliť, privodiť si povrchové odreniny, ktoré sú podobné popáleninám.  Ďalším dôležitým pravidlom je zákaz zastaviť na dráhe, na konci dráhy je treba dostatočne včas brzdiť a samozrejme, dodržiavať minimálne 25 metrovú vzdialenosť od predchádzajúceho jazdca, nejazdiť teda za sebou, nečakať sa. Keď tieto pravidlá zákazník dodržiava, nemáme žiadnu nehodovosť. Akonáhle príde niekto, kto tieto pravidlá poruší a zastane na dráhe, lebo si chce napríklad niečo odfotiť, zozadu do neho môže naraziť ďalší zákazník s vozíkom.“

Vážnejšie úrazy sa na bobovej dráhe nestávajú, pretože dbajú na bezpečnosť svojich zákazníkov. Prevádzku zastavia vždy, keď sa blíži búrka alebo dážď. Keď prestane pršať, vedia bobovú dráhu uviesť do prevádzky do pol hodiny.

Deti môžu na bobovej dráhe jazdiť samostatne od 8 rokov. Menšie s rodičmi alebo dieťaťom starším ako 8 rokov.

Ako platiť Up kartou

Up kartou môžete platiť v pokladni Bobovej dráhy Kavečany v tejto sezóne len cez platobnú bránu a nie cez terminál. Nie je to nič komplikované, len je potrebné mať v mobile stiahnutú aplikáciu Up. Pri vyžiadaní platby, musí byť aplikácia otvorená, pretože sa v nej vygeneruje PIN kód, ktorý je jedinečný pre danú transakciu, (teda nie PIN kód karty). PIN je treba nadiktovať a po zadaní  platba hneď prejde.

 

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...