Vyhľadávanie:

Nenechajte si ujsť dve zaujímavé výstavy

Nenechajte si ujsť dve zaujímavé výstavy

Július Hegyesy Nová retrospektíva

Aktuálnu tvorbu známeho košického výtvarníka Júliusa Hegyesyho predstavuje výstava s názvom Nová retrospektíva, ktorú môžete zhliadnuť v Kasárňach/Kulturparku na Kukučínovej 2 v Košiciach v priestoroch budovy Bravo.
Kolekcia Hegyesyho diel pozostáva už tradične z výberu jeho kresieb, grafík a malieb, no podľa kurátorky výstavy Zuzany Uhrinovej Hegyesyovej ide o menej tradičný pohľad na tvorbu autora, ktorý je aj vo svojom pokročilom veku stále činorodý. Hoci Július Hegyesy patrí skôr ku generácii výtvarníkov "vyškolených" košickou modernou, stále rezonuje v stredoeurópskom kultúrnom prostredí a určite má čo povedať aj mladšiemu publiku.

Ildikó Pálová Klub 27

Prekvapivé, drsné, šokujúce, extrémne odvážne, vyrážajúce dych také sú obrazy mladej slovenskej výtvarníčky, talentovanej maliarky Ildikó Pálovej z Rimavskej Soboty, ktorá vystavuje svoje diela pod názvom Klub 27 tiež v budove Bravo. Podľa kurátora Ivana Jančára je táto autorka, ktorú nie je možné zaradiť k žiadnej skupine, "škole" či smeru, špecifický solitérny fenomén mladej slovenskej maľby.

Obidve výstavy sú sprístupnené do 17. septembra 2015.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...