Vyhľadávanie:

Návštevnícky rekord v košickej ZOO

Návštevnícky rekord v košickej ZOO

Zoologická záhrada Košice zaznamenala v návštevnosti nový rekord. V júli prešlo jej bránami 55 tisíc návštevníkov. Vlani v tomto mesiaci navštívilo ZOO necelých 48 tisíc ľudí. Tejto skvelej bilancii spočiatku nahrávalo počasie, neatraktívne pre kúpaliská. Košická ZOO si však udržala návštevnosť aj v druhej polovici júla, keď do nej počas  pracovných dní merali denne cestu dve tisícky návštevníkov. Víkendy sa približovali k šiestim tisíckam.

Lákadlom leta sa stal najmä pre rodiny s deťmi náučný chodník Lužný les s lanovými prekážkami a 3D modelmi, ale aj obyvatelia nových voliér. Vďaka nim môžu návštevníci spoznať dravce, ktoré sa bežne vyskytujú v našom okolí.  Záujem verejnosti vyvolali tiež mláďatá kosmačov bieločelých, ale napríklad aj charizmatické tukany veľkozobé,  či  príchod zebier bezhrivých. Záujem o mláďa kengury neutíchal ani v letných mesiacoch.

Zoologickú záhradu navštevuje čoraz viac zahraničných turistov. Sú to Česi,  Poliaci, Ukrajinci, Nemci, Holanďania, ale najmä Maďari, ktorí majú vyše 25-percentné zastúpenie. Zoologická záhrada Košice sa stala obľúbeným miestom  pre deti v prímestských táboroch a organizované skupiny. Jednou z najväčších atraktivít je naďalej DinoPark,  ktorý v tomto roku rozšíril modely dinosaurov o robotického ozvučeného stegosaura.   

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...