Vyhľadávanie:

Nadšenci pomohli útulku

Nadšenci pomohli útulku

„Vedieť čo je dobré nestačí, musíme to tiež milovať.
Milovať dobro nestačí, musíme ho tiež s nadšením konať.“

Týmto citátom Konfucia sa inšpirovali takmer štyri desiatky dobrovoľníkov, ktorí v sobotu 22. júna 2024 prišli zlepšiť prostredie v útulku pre psíkov v Haniske pri Košiciach. Nadšených ľudí s chuťou pomáhať bolo možné z diaľky rozpoznať podľa príznačných farebných tričiek s nápisom "Hutníci pre Košice :)“. Dobrovoľníkov a dobrovoľníčky privítala na osemnástom ročníku podujatia riaditeľka útulku Romana ŠerfelováPo úvodných slovách a predstavení aktivít sa dobrovoľníci rozdelili do pracovných tímov a zamerali sa na realizáciu ich plnenia.

Tím stolárov viedol Alexander Bartsch, regulovčík VKB1, ktorému pomáhali Martin Mičura, pracovník útulku, Ľubomír Račko, procesný manažér Digital Studio Europe a Michal Dečo, informačný architekt. Táto skupina zhotovila a osadila vo výbehu nový prístrešok pre psíkov  a opravila dosky na mostíku cez potok. Palivové drevo napílil a do prístrešku uložil Gabriel Holub, generálny manažér predaja pre Európu. 

Úlohou ženského tímu bolo ošetriť ochranným náterom nové hranoly a laty pre ďalšie spracovanie a obnoviť staré nátery. Tu „velila“ Silvia Gaálová, viceprezidentka pre financovanie a vedúca predstaviteľka Ženskej siete v USSKE, ktorá deň dobrovoľníkov v útulku organizuje. Nadšene o dobrovoľníckych aktivitách poznamenala: „Tu v útulku hutníci vymenili svoje pracovné povinnosti za dobročinné aktivity. Do tejto parádnej akcie sa zapájame pravidelne, pod záštitou Ženskej siete je to už po tretíkrát. Vládne tu skvelá atmosféra.“

„Dobrovoľníctvo je spojenie príjemného s užitočným,” pridáva sa ďalšia v tomto tíme, Brigita Kurucová, riaditeľka kancelárie viceprezidenta pre informačné technológie, ktorá prišla na deň dobrovoľníkov spolu so šestnásťročnou dcérou Karolínou.

Obnovené nátery prístreškov, lavičiek a stolov v zóne dobrovoľníkov zažiarili pod šikovnými rukami Evy Durzóovej, manažérky pre compliance, Silvie Šulcovej, právničky pre pracovné právo a sporovej agengy, Martiny Malegovej, asistentky, Andrey Petrušovej, špecialistky na materiálovom kódovaní, Ivany Čorbovej, technickej pracovníčky na materiálovom kódovaní a Márie Ferčákovej, referentky dopravy, ktorá na deň dobrovoľníkov priniesla aj materiálnu pomoc – granuly pre psíky.

Úpravou terénu kosením a hrabaním sa venovala ďalšia skupina dobrovoľníkov. O kosenie sa postaral Róbert Rick, zmenový majster expedície rúr, ktorý zručne vykosil náletovú zeleň na brehu potoka. Jeho manželka Andrea mu pomáhala s hrabaním. Dňa dobrovoľníkov sa zúčastnila aj ich jedenásťročná dcérka Miriamka, ktorá venčila psíkov spolu s dvanásťročnou Elkou Petrušovou a dvadsaťročnou Dáškou Račkovou.

Ďalšiu výkonnú dvojicu „kosenia a hrabania“ tvorili Erika Linkeschová, koordinátorka pre rozvoj zamestnancov a jej priateľ Peter. Pričinili sa o skrášlenie oddychovej zóny.

Prerastené kríky okolo chodníčka rezom presvetlila Marianna Bartschová, ekonómka účtovníctva na fakturácii. Jej päťročný synček Samko bol tohtoročný najmladší dobrovoľník.

Vypratanie odpadu spoza hospodárskej budovy bolo úlohou skupiny, v ktorej pracovali Ivan Ľapin, generálny manažér pre prevádzkové účtovníctvo a Adam Dudič, generálny manažér pre všeobecné účtovníctvo a dane, ktorému pomáhal pätnásťročný syn Gregor. V tomto tíme ďalej pracovali: Eva Poláková, plánovačka materiálového riadenia, Edita Kunáková, operátorka helpdesku pre podporu výroby, Laura Tomašovičová, Management Associate, a jej priateľ MartinKopcom naplnený kontajner, to je úžasný výsledok tejto pracovnej skupiny. 

Mocné chlapské ruky pomáhali v skupine pod vedením Júliusa Langa, viceprezidenta pre predaj a technický servis zákazníkom. Spolu s hokejistami HC Košice sypaným štrkom upravili vstup do výbehu pre psíky.

Novú bránku a ohradu pri vstupe do výbehu ukotvili Juraj Sabol, generálny manažér pre stratégiu a Digital Office a Marek Manica, vedúci oddelenia Riadenia výnosov. Výsledok tohto tímu prekonal očakávania.

„Som veľmi vďačná, že dni dobrovoľníkov existujú. Bez nich by sme neurobili tento obrovský kus práce. Ďakujem všetkým, ktorí prišli a pomohli.“ nešetrila slovami vďaky Romana Šerfelová, riaditeľka občianskeho združenia Vzájomná pomoc ľudí a psov.

Dobrovoľníci v útulku sú partia aktívnych ľudí, ktorí prispievajú k zveľadeniu života opustených psíkov a uľahčujú prácu ich opatrovateľom.

A konajú s nadšením!

Fotogaléria: Ján Kisucký
 

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...