Vyhľadávanie:

Na boj proti rakovine takmer päť a pol tisíc eur!

Na boj proti rakovine takmer päť a pol tisíc eur!

Počas Dňa narcisov vyzbierali železiari  historicky najvyššiu čiastku

Deň narcisov patrí na Slovensku k tradičným a sledovaným zbierkam. Rakovina, na ktorú sme ešte stále nenašli spoľahlivý liek, pripraví každoročne o život mnoho ľudí. A čo je najhoršie, postihnúť môže každého z nás.

Spolupatričnosť s chorými aktívne prejavili v piatok 27. marca aj železiari, ktorí sa do zbierky zapojili vo veľkom počte. Deň narcisov organizovala v areáli našej firmy Liga proti rakovine spoločne so Ženskou sieťou – U. S. Steel Košice Women’s Network.

„Prispejte na boj proti rakovine,“ oslovovali železiarov prichádzajúcich do práce pri hlavnej bráne č.2 od skorého rána kolegyne Jana Ferenčuhová Katarína Dittelová,  doplnené o dobrovoľníkov z Ligy proti rakovine. „Nech sa páči, na toto prispejeme radi,“ pristavili sa mnohí. Na kabátoch a vetrovkách sa začali objavovať prvé narcisy. Žltý kvietok nádeje a spolupatričnosti práve pripínali aj Erike Súňogovej  z divízneho závodu Expedícia. „Peniažky idú na správnu vec, vôbec som neváhala,“ nechala sa počuť. Prispieť bolo prirodzené aj pre Ivana Záňa z divízneho závodu Mechanika. Spoľahlivý liek na rakovinu, vraví, neexistuje, preto si chorí našu podporu zaslúžia.

Skúsenosť v rodine s nádorovými ochoreniami majú v rodine Štefana Hriňáka z divízneho závodu Údržba. „Rakovina postihla môjho otca. Prispievam aj preto, že táto choroba sa môže pritrafiť hocikomu. A veľmi ma teší, že aj ostatní hutníci sa k zbierke stavajú pozitívne,“ povedal pozerajúc na  Martina Gajdoša Jaroslava Katušina, ktorí svojho kolegu doplnili: „Nejde o horibilné sumy, každý cent sa počíta. Nech to ľuďom pomôže.“

Deň narcisov má v U. S. Steel Košice podporu aj medzi dobrovoľníčkami, ktoré pre ľudí s rakovinou zbierajú peniaze. Okrem J. Ferenčuhovej a K. Dittelovej sú stálicami tejto akcie i Alžbeta Tiszová, Erika Billá či Zita Kromková. Zbierka však oslovuje aj nové tváre. Premiérovo sa s „buksičkou“ prihovárala hutníkom výskumníčka Lucia Hrabčáková, ktorú inšpirovala kolegyňa J. Ferenčuhová „Veľmi si cením, že sa tejto aktivite venuje mnoho rokov. Zbierka je dobre zorganizovaná a páčila sa mi aj prednáška zástupcov Ligy proti rakovine, ktorú v minulosti mali u nás,“ rozvinula dôvody, prečo sa ochotne pridala ku kolegyniam.

Pomocnú ruku na Deň narcisov pravidelne podávajú aj manželky našich top manažérov. Poväčšine „operujú“ v okolí hlavnej administratívnej budovy. V slovensko-americkej skupine dobrovoľníčok nechýbala ani Kathleen Babcokeová. „Som veľmi rada, že môžem byť súčasťou tento zbierky. V Amerike máme podobné podujatia, je to napríklad pochod za boj proti rakovine prsníka,“ vysvetlila manželka prezidenta U. S. Steel Košice. Oslovovať ľudí jej pomáhali  Beáta Pitoráková, Mária Kiraľvargová, Deborah Kuzavitchová-Bondová Susan Coynová. Zbierať peniaze na podporu ľudí s rakovinou nie je cudzie ani manželke  viceprezidenta pre inžinierske činnosti a inovácie Michaela A. Fedorenka Kathryn, ktorej na túto zákernú chorobu v minulosti podľahla priateľka. „Ak mám možnosť, vždy sa rada pridávam k dobrovoľníkom. Je to skvelá príležitosť pomôcť komunite. Aj môj syn a synovec sa angažujú v takýchto zbierkach,“ zdôraznila.

Na záver môžeme s radosťou konštatovať, že Deň narcisov v areáli spoločnosti U. S. Steel Košice dopadol na výbornú. Podarilo sa vyzbierať rekordných 5435,43 eura, čo je historický rekord.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...