Vyhľadávanie:

Na „audinke“ do ZOO

Na „audinke“ do ZOO

V súťaži, ktorú sme organizovali v spolupráci s Auto Gabriel, získal jednu z cien - Audi Q4 Sportback e-tron na víkend Marek Horský, ktorý pracuje na expedícii v DZ Studená valcovňa. Pri preberaní osvedčenia o výhre nám povedal, že by auto využil na rodinný výlet do blízkeho okolia. A ten už absolvoval. O svojich skúsenostiach nám napísal:

„V prvom rade by som sa chcel ešte raz poďakovať za možnosť vyhrať v súťaži elektro automobil na víkend ☺️. Jazda na elektrickej „audinke“ bola veľmi príjemná a hlavne tichá, keďže motor nebolo takmer vôbec počuť. Veľmi si pochvaľujem aj zrýchlenie resp. štart, „audinka“ mala dobrú akceleráciu. 

S autom som sa previezol viackrát po Košiciach a s rodinkou sme boli na výletoch v dvoch ZOO. Najprv v Košiciach a na druhý deň v Spišskej Novej Vsi, keďže naše dcérky majú najväčšiu radosť zo zvieratiek.

Som veľmi rád za túto skúsenosť. Potvrdilo sa mi to, s čím so mnou budú určite čitatelia súhlasiť. To je fakt, že elektro automobily sú svojimi kapacitami batérii stále stavané na kratšie trate. V meste, pri konštantnej rýchlosti,  sa batéria vybíjala pomaličky, dokonca sa aj stihla nabíjať a to sa mi veľmi páčilo. No na diaľnici pri rýchlosti 120-130 km/h zoberie auto veľmi rýchlo “šťavu” z batérie.  Elektro automobily môžu byť budúcnosťou a náhradou za naftové a benzínové motory, no chce to ešte čas a priestor na zlepšenie a vývoj týchto aut a hlavne batérií a ich reálnej výdrže.“

 

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...