Vyhľadávanie:

Metalurgia 2011

Metalurgia 2011

Hutnícka fakulta TU Košice zorganizovala študentskú vedeckú odbornú konferenciu

Hutnícka fakulta Technickej univerzity v Košiciach pokračujúc v dobrej tradícii zorganizovala 19. apríla 2011 v poradí už sedemnásty ročník študentskej vedeckej odbornej konferencie Metalurgia 2011. V piatich sekciách - Hutníctvo kovov, Materiály, Energetické inžinierstvo a priemyselná keramika, Environmentalistika a Integrované systémy riadenia súťažilo dovedna štyridsaťsedem budúcich hutníkov zo Slovenska, ale i poľskej University of Science and Technology Krakow a českej Vysokej školy banskej v Ostrave.

Poroty v jednotlivých sekciách, do ktorých zasadli, ako už tradične, aj štyria košickí oceliari, brali pri posudzovaní súťažiacich do úvahy najmä obsah práce, prednes a vystupovanie, grafickú úroveň a tiež to, ako je študent schopný obhájiť výsledky svojej práce. Krátko popoludní boli výsledky známe.

"Organizovanie tohto podujatia patrí medzi tradície hutníckej fakulty, ktoré sa snažíme rozvíjať, ďalej zlepšovať a skvalitňovať," konštatovala krátko pred slávnostným vyhodnotením výsledkov súťaže, na ktorom nechýbal prorektor TU Košice Pavel Raschman, dekan Hutníckej fakulty TU Košice Peter Horňak, zástupcovia družobných škôl i partnerov z priemyselnej sféry Iveta Vasková, prodekanka hutníckej fakulty pre bakalárske a inžinierske štúdium. "Predovšetkým preto, že účasť na konferencii dáva študentom možnosť osobne, odborne i vedomostne rásť," uviedla a ocenila prácu a angažovanosť všetkých mladých ľudí, ktorí sa do súťaže zapojili.

V sekcii Hutníctvo kovov obsadila prvé miesto Martina Dziaková s prácou Skúsenosti s používaním furánových zmesí v zlievarňach VSS, Foundry s.r.o. v Košiciach a Eurocast Košice s.r.o. V sekcii Materiály sa najviac darilo Petre Lackovej s projektom Korózne skúšky nízkolegovanej ocele KONOX 315 S v ovzduší. Branislav Pivovarníček zvíťazil v sekcii Energetické inžinierstvo a priemyselná keramika. Porotu presvedčil prácou na tému Pomerné porovnania absorbérov na difúznu zložku žiarenia. V štvrtej súťažnej sekcii - Environmentalistika sa na prvej priečke umiestnil Jozef Borovský s prácou Štúdium kalibračných možností DCA-OES metódy pre priamu analýzu tuhých environmentálnych vzoriek a v piatej - Integrované systémy riadenia si prvú cenu odniesol Zdenko Rokyta, ktorý riešil proces vytvorenia elektronickej karty bezpečnostných údajov v organizácii Tesla Stropkov a.s. Spolu so zástupcom firmy eustrean víťazom ocenenia odovzdal viceprezident pre ľudské zdroje U. S. Steel Košice Martin Pitorák.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...