Vyhľadávanie:

Mentor Network Košice

Mentor Network Košice

Kariérne poradenstvo a tútorstvo pre vysokoškolákov aj v našom meste

Program Mentor Network pre vysokoškolákov, ktorý vznikol z iniciatívy Regional Business Council v USA a ktorý v našej krajine organizuje CSI Leasing v spolupráci s Americkou obchodnou komorou na Slovensku (AmCham) a Veľvyslanectvom Spojených štátov amerických v SR, už spoznali, po Bratislave, aj mladí ľudia v Košiciach.

Hlavným zámerom programu je sprostredkovať budúcim absolventom vysokých škôl možnosť kariérneho poradenstva a tútorstva prostredníctvom priamej a osobnej komunikácie so zástupcami podnikateľského prostredia. V priestoroch Štátnej vedeckej knižnice sa koncom marca tohto roku stretli štyridsiati poslucháči Technickej univerzity v Košiciach, Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach a Prešovskej univerzity v Prešove so zástupcami AmCham, americkej ambasády a s bezmála dvadsiatkou topmanažérov z podnikateľského prostredia. V príjemnom prostredí diskutovali mladí ľudia o rôznorodých témach, či už z akademickej, pracovnej alebo manažérskej oblasti, a konfrontovali svoje názory so zástupcami praxe. Medzi účastníkmi z firemnej sféry nechýbali ani manažéri z U. S. Steel Košice - viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková, viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák a generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča.

"Študenti štvrtých a piatych ročníkov univerzít z Košíc a Prešova, ktorí sa na mentoringovom programe zúčastňujú, prešli najprv na pôde jednotlivých fakúlt a potom aj prostredníctvom zástupcov Americkej obchodnej komory na Slovensku dôkladným výberom," uviedol koordinátor projektu z CSI Leasing Martin Kardoš. To dáva záruku, ako konštatoval, že príležitosť dostanú najlepší študenti, takí, ktorí na svojom osobnom rozvoji a budúcom kariérnom raste majú seriózny záujem. "Stretnutie so zástupcami firiem je pre študentov vskutku veľmi zaujímavé a inšpirujúce. Ja sám som v USA tento program absolvoval a veľmi mi pomohol, posunul ma dopredu."

Po nadviazaní kontaktov budú nasledovať osobné stretnutia študentov s mentormi priamo na pôde firiem. Po ich absolvovaní je už akákoľvek budúca komunikácia iba v ich rukách. Program je teda skvelým nástrojom na to, aby sa študenti dostali do kontaktu so skutočným podnikateľským prostredím, aby získali vedomosti, rady a know-how priamo od skúseného manažéra. Cieľom je, čo potvrdil aj riaditeľ AmCham v Košiciach Rastislav Puchala, zvýšiť povedomie vysokoškolákov o úspešných firmách na Slovensku, povzbudiť ich, aby po ukončení školy ostali v rodnej krajine a uplatnili sa tu, ako aj vyslať univerzitám signál, že predstavujú najhodnotnejšie prostredie pre vznik vedomostnej spoločnosti.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...