Vyhľadávanie:

Medzi favoritmi aj Slováci

Medzi favoritmi aj Slováci

V košickej Steel Aréne sa na MS predstaví svetová kolkárska špička

V pondelok, 14. mája, v Steel Aréne slávnostne otvorili majstrovstvá sveta v kolkoch, ktoré sa v Košiciach konajú od 14. do 30. mája 2007. Na podujatí, ktorého hlavným partnerom je U. S. Steel Košice, sa predstavia kolkári a kolkárky z 15 krajín v kategóriách dorastencov a dorasteniek do 18 rokov, z 18 štátov budú štartovať kolkári v kategórii dospelých v súťaži družstiev mužov a žien. A keďže v Steel Aréne budú zároveň aj 1. majstrovstvá sveta v kolkoch nevidiacich a slabozrakých športovcov, na kolkárske dráhy sa postaví aj 115 hendikepovaných športovcov.

Kolkári Slovenska patria k svetovej špičke a určite budú chcieť získať niektorý z cenných kovov. Tréner slovenského tímu Zdenko Pavlis na tlačovej konferencii pred otvorením šampionátu oznámil túto zostavu Slovenska: Čech, Bugár, Foltýn, Jasenský, Tomka, Truska, Pešta, Kyselica a pripravený bude aj košický kolkár Deško. Družstvo žien Slovenska tvoria Kuchárová, Valigurová, Maričová, Kravcová, Čížeková, Demikátová, Pilková a Vancová.

Slováci získali od roku 1993 na majstrovstvách sveta a Európy dospelých, juniorov a dorastencov sedem zlatých, 12 strieborných a 13 bronzových medailí. Vlani na svetovom šampionáte v Skopje získal náš reprezentant v súťaži jednotlivcov Ivan Čech titul majstra sveta a Gabriela Kuchárová bola tretia medzi ženami. Medzi favoritov na košickom svetovom šampionáte treba rátať aj kolkárov z Nemecka, Chorvátska, Srbska, Slovinska i Maďarska, majstrovský titul budú na osemdráhe v Steel Aréne obhajovať Nemci. Včera sa začala súťaž družstiev dorasteniek, dnes nastúpia na dráhy družstvá dorastencov. Tí budú súťažiť aj v dvojiciach, v tandeme, v šprinte a v súťaži jednotlivcov až do nedele 20. mája, kedy o 13. hodine ukončia svoje súťaže na MS. Potom od 16. hodiny začnú súťažiť družstvá mužov a žien a ich súťaže potrvajú až do soboty 26. mája, kedy o 15.30 hod. slávnostne vyhlásia výsledky. Pre zrakovo postihnutých kolkárov sú na MS vyhradené záverečné tri dni od 27. do 30. mája.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...