Vyhľadávanie:

Marin obhájil prvenstvo

Marin obhájil prvenstvo

Letné športové hry USSK pokračovali v nedeľu 14. septembra súťažou v golfe

Bodkou za tohtoročnými Letnými športovými hrami zamestnancov U. S. Steel Košice bola súťaž v golfe, ktorá sa uskutočnila v nedeľu 14. septembra 2014 na 9-jamkovom golfovom areáli v Malej Ide. Tento ročník turnaja prilákal 23 mužov a jednu ženu. Keďže dva dni predtým výdatnejšie pršalo, organizátori sa obávali, v akom stave bude ihrisko a či kvôli dažďu budú musieť súťaž prerušovať. V nedeľu bolo napokon síce pod mrakom, ale našťastie nepršalo a tak sa hralo bez prestávky takmer štyri hodiny. Troj i štvorčlenné skupiny hráčov odohrali súťaž v dvoch kolách na 18-tich jamkách s úpravou hendikepu. Výsledky sa hodnotili v dvoch kategóriách, a to na rany brutto a v kategórii stableford so započítaním hendikepu. Okrem Slovákov, ktorí golfu holdujú, súťažili aj americkí manažéri, medzi nimi i takí, ktorí sa tomuto športu venujú už niekoľko rokov.

Patrí medzi nich aj prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke, ktorý ešte v roku 2010, keď bol golf zaradený do súťaží Letných športových hier, zvíťazil na rany brutto. V tomto roku skončil v tejto kategórii na 2. mieste s počtom rán 82. Prekonal ho jedine Ladislav Straka, ktorý si prvenstvo vybojoval so 78 ranami. Tretiu priečku na rany brutto obsadil s 84 údermi Gabriel Holub. Na ďalších priečkach sa v prvej päťke umiestnili: 4. Peter Marin 88 b., 5. Július Lang 89 bodov.

Kategóriu stableford so započítaním hendikepu vyhral so 47 bodmi Peter Marin, ktorý tak s rovnakým počtom bodov obhájil svoje vlaňajšie prvenstvo. Na 2. mieste sa so 44 bodmi umiestnil Christian Korn a na 3. mieste skončil Ladislav Straka so ziskom 42 bodov. Na 4. mieste s počtom 39 b. skončil Marcel Palai a 5. miesto obsadil s tým istým počtom bodov Michael A. Tookey.

V kategórii žien štartovala len Viera Hvozdíková, ale s ňou si mimo súťaž rekreačne zahrali aj Beáta Pitoráková a Sabine Kornová.

O ceny sa súťažilo aj v doplnkových disciplínach. Najdlhší odpal jednou ranou mal medzi mužmi Peter Marin, ktorého loptička dopadla na trávnik vo vzdialenosti 272 metrov. V súťaži nearest to pin, najbližšieho dopadu loptičky k jamke, zvíťazil George F. Babcoke, ktorého loptička sa po odpale zastavila 240 centimetrov pred jamkou.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...