Vyhľadávanie:

Máme majsterku sveta

Máme majsterku sveta

V tureckom meste Bursa sa konali juniorské majstrovstvá sveta v behu do vrchu pre rok 2006. Na štart sa postavilo 50 najlepších bežkýň z celého sveta, ale aj Slovensko malo na tomto svetovom šampionáte svoje zastúpenie. Okrem iných nás reprezentovala členka bežeckého klubu TJ Obal-Servis Košice 18-ročná Katarína Bérešová.

Táto mladá talentovaná atlétka, zverenkyňa trénera Gabriela Valisku, už vlani dokázala na mnohých pretekoch na tratiach od 3 do 10 kilometrov svoj talent a bežecké kvality. Už vlani štartovala na juniorských majstrovstvách sveta do vrchu, ktoré sa vlani konali na Novom Zélande. Vrátila sa s peknou vizitkou, keď v silnej medzinárodnej konkurencii skončila na 8. mieste. O rok výkonnostne ešte "podrástla", zúročila svoje skúsenosti zo svetového podujatia a výsledok sa v tomto roku na nedávnych MS dostavil. Študentka štvrtého ročníka Obchodnej akadémie v Trebišove, obliekajúca dres Obal-Servisu Košice, sa stala juniorskou majsterkou sveta. Na 3400 metrov dlhej trati s prevýšením 395 metrov jej nikto nestačil a suverénne asi s náskokom päťsto metrov zvíťazila. Po návrate sme ju oslovili s otázkou ako to v Burse na trati z jej pohľadu vyzeralo:

"Hneď po štarte som sa držala vo vedúcej šesťčlennej skupinke, ktorá sa však postupne roztrhala a každý si začal strážiť svoje postavenie na trati. Cítila som sa vo forme, nuž mierne zrýchlenie mi nerobilo problém. Prepracovala som sa na tretiu pozíciu, z ktorej po predbehnutí dvoch vedúcich domácich pretekárok som potom zaútočila na prvenstvo. Súperky tento raz nestačili môjmu tempu, ani raz som nezastavila a tak úspech sa dostavil v podobe zatiaľ môjho najcennejšieho víťazstva v kariére."

Keďže naša druhá slovenská reprezentantka Barbora Suchánková z ŠKP Štrbské Pleso skončila na 7. mieste, obidve v súťaži družstiev získali striebro. Pre našu členku Obal-Servis Košice Katarínu Bérešovú sa týmto úspechom tohtoročná sezóna ešte nekončí. Jej zatiaľ najväčším úspechom bolo v tomto roku víťazstvo medzi seniorkami v Národnom behu Devín - Bratislava na 12 km. Cez najbližší víkend bude štartovať v pretekoch na dráhe v Novom Meste nad Váhom v behu na 3 a 5 km, potom sa už postaví na štart MMM v Košiciach. Po dohode s trénerom sa rozhodne, či to bude len ľahký beh na 4,2 km trati minimaratónu, alebo si po prvý raz vyskúša polmaratón.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...