Maďarská kuchyňa je nám veľmi blízka. Guláš, paprikáš, halászlé, langoš, skvelé dezerty, kto by ich nemal rád... K určite najtypickejším koreninám patrí štipľavá červená paprika, ktorá dáva jedinečnú chuť mnohým jedlám a svoje miesto si našla aj v našich kuchyniach.
Ak si chcete dať maďarskú špecialitu na obed napríklad zajtra, vo štvrtok 21. novembra, nemusíte cestovať až za hranice. V rámci podujatia Gastrokalendár navaria kuchári Delirestu vo všetkých kuchyniach v areáli U. S. Steel Košice maďarskú špecialitu: RÁCZOS TARJA, čo je pomaly pečené bravčové stehno, krémové lečo, maslové halušky a kyslá smotana.
Čo ste možno nevedeli, historicky vychádza maďarská kuchyňa z tradícií kočovných pastierov: jedlo muselo byť hotové rýchlo, muselo zasýtiť, pripravovalo sa vo väčších objemoch (to sú korene obľúbeného varenia v kotlíku). Používali dehydrované pokrmy, ktoré sa dali ľahko prevážať, ako napríklad tarhoňa. Maďarskú gastronómiu ovplyvnila tiež kuchyňa turecká a rakúska.