Vyhľadávanie:

Maďarská špecialita už zajtra v našich jedálňach

Maďarská špecialita už zajtra v našich jedálňach

Maďarská kuchyňa je nám veľmi blízka. Guláš, paprikáš, halászlé, langoš, skvelé dezerty, kto by ich nemal rád... K určite najtypickejším koreninám patrí štipľavá červená paprika, ktorá dáva jedinečnú chuť mnohým jedlám a svoje miesto si našla aj v našich kuchyniach.

Ak si chcete dať maďarskú špecialitu na obed napríklad zajtra, vo štvrtok 21. novembra, nemusíte cestovať až za hranice. V rámci podujatia Gastrokalendár navaria kuchári Delirestu vo všetkých kuchyniach v areáli U. S. Steel Košice maďarskú špecialitu: RÁCZOS TARJA, čo je pomaly pečené bravčové stehno, krémové lečo, maslové halušky a kyslá smotana.

Čo ste možno nevedeli, historicky vychádza maďarská kuchyňa z tradícií kočovných pastierov: jedlo muselo byť hotové rýchlo, muselo zasýtiť, pripravovalo sa vo väčších objemoch (to sú korene obľúbeného varenia v kotlíku). Používali dehydrované pokrmy, ktoré sa dali ľahko prevážať, ako napríklad tarhoňa.  Maďarskú gastronómiu ovplyvnila tiež kuchyňa turecká a rakúska.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...