Vyhľadávanie:

Košičania sa delia o úspech

Košičania sa delia o úspech

AISI ocenil odborný príspevok výskumníkov U. S. Steel

Americký inštitút pre železo a oceľ (American Iron and Steel Institute - AISI) ocenil U. S. Steel za príspevok Advances in Mold Instrumentation (Pokrok v prístrojovom vybavení kryštalizátora), ktorý odznel v júni tohto roku na 6. európskej konferencii o plynulom odlievaní v talianskom Riccione.

Autormi odborného článku prihláseného do súťaže AISI sú výskumní a vývojoví pracovníci z TechCenter Munhall v USA a Výskumu USSE. Príspevok sa zameral na najnovšie zlepšenia v oblasti monitorovania a modelovania procesov v kryštalizátore na zariadení na plynulé odlievanie ocele do brám (ZPO), ktoré implementovali v rôznych závodoch korporácie. V Košiciach na projekte pracovali výskumníci a vývojári Róbert Matina a Rastislav Daník.

"Kolegovia z výskumu v Munhalle v príspevku prezentovali nový dizajn rozmiestnenia termočlánkov, model detekcie pozdĺžnych trhlín s využitím protiprievalových termočlánkov, ako aj hodnotenie liacich práškov pomocou softvéru pre tepelné mapy," priblížil obsah prezentácie R. Matina. "Výskum U. S. Steel Europe informoval v skratke o protiprievalovom systéme inštalovanom na ZPO1 a ZPO2, modeli prestupu tepla v kryštalizátore, ktorý je inštalovaný v košickej oceliarni i v srbskom Smedereve, o systéme na meranie oscilácií rámu kryštalizátora, ako aj o systéme detekcie prievalu."

Gro prác urobili slovenskí i americkí výskumníci vlani. "Ocenenie," uviedol R. Daník, "je ukážkou dobrej kooperácie medzi výskumom v Munhalle a výskumom v Košiciach a implementácie najnovších poznatkov v praxi. Inštalovanie nových systémov a modelov by nebolo možné bez spolupráce s jednotlivými závodmi, takže poďakovanie patrí aj im."

Autori článku si prevezmú ocenenie od prezidenta a CEO Amerického inštitútu pre železo a oceľ Thomasa J. Gibsona. Stretnutie by sa malo uskutočniť začiatkom budúceho roku vo Washingtone.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...