Vyhľadávanie:

Konatelia Železárny Velký Šenov v našich prevádzkach

Konatelia Železárny Velký Šenov v našich prevádzkach

Dnes 26. apríla (stredu) nás navštívili konatelia spoločnosti Železárny Velký Šenov, Ján Mrkvička a Pavel Marek spolu s vedúcim obchodného oddelenia Petrom Kunčarom.

Okrem obchodného rokovania s Petrom Požgayom, hlavným obchodným manažérom pre Českú republiku a Slovensko a Tiborom Hudákom z podpory predaja pre Českú republiku a Slovensko si s veľkým záujmom v sprievode Františka Gregora z Vonkajších vzťahov (Centra pre návštevníkov) prezreli prevádzky DZ Oceliareň, DZ Teplej valcovne a DZ Zušľachťovne a obalová vetva.

Spoločnosť Železárny Velký Šenov je výrobcom galvanicky pokovovanej a nepokovovanej pásovej ocele valcovanej za studena. Vyrába sa v pozinkovanom, zinkochromátovanom, pomedenom, pomosadznom, poniklovanom a nepokovovanom prevedení z hlbokoťažných ocelí vo všetkých stupňoch valcovania. Podľa požiadaviek zákazníka pás leštia alebo kartáčujú a ďalej ho delia na deliacich linkách v širokej škále rozmerov.

Galvanicky pokovovaná pásová oceľ je široko používaná v rôznych priemyselných odvetviach, akými sú: automobilový priemysel, elektrotechnický priemysel, stavebníctvo, výroba meracích a kontrolných zariadení, výroba kancelárskych potrieb, nábytkársky priemysel, baliaca pásová oceľ, kožiarsky priemysel, atď.

Závod založila spoločnosť Müller, ktorá v roku 1883 vybudovala galvanizovňu určenú na poniklovanie oceľových plechov. Neskôr rozšírila galvanizáciu aj o meď a mosadz. V tridsiatych rokoch postavila valcovňu na valcovanie plechov za studena vrátane ich tepelného spracovania. V priebehu štyridsiatych rokov sa výroba v továrni orientovala do vojnovej výroby, ktorá pretrvávala aj v povojnovom období. Neskôr sa postupne zamerala na rôznu priemyselnú výrobu, najmä polotovary pre spotrebný tovar a úžitkové predmety. Od roku 2003 je spoločnosť Železárny Veľký Šenov s.r.o. vo vlastníctve osôb, ktoré sa priamo podieľajú na jej riadení.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...