Vyhľadávanie:

Hýb sa, uč sa, objavuj

Hýb sa, uč sa, objavuj

Olympijský deň v Strednej priemyselnej škole hutníckej oslávili športom

V piatok, 26. júna, sa multifunkčné i futbalové ihrisko, in-line dráha pre korčuliarov, telocvičňa, ale i učebne v Strednej priemyselnej škole hutníckej na Alejovej ulici v Košiciach zaplnili športu chtivými študentmi, ale i žiakmi 8. a 9. ročníkov niekoľkých košických základných škôl.

Podujatie, ktoré tu zorganizovali pri príležitosti Olympijského dňa 2009, prišli otvoriť a mladých pri súťažných pohybových aktivitách povzbudiť prezident U. S. Steel Košice George F. Babcoke i viceprezident pre technológiu Vladimír Jacko. Krátko po tom, čo prezident košickej oceliarne symbolickým hvizdom z píšťalky odštartoval prvú z disciplín - basketbalový zápas, sa v areáli školy rozprúdil celý rad športových súťaží. Celé dopoludnie mladí zápolili vo futbale, floorbale, volejbale, stolnom tenise, šachu, "piškvorkách", kartových hrách. Na svoje si prišli aj fanúšikovia in-line korčuľovania.

Medzinárodný olympijský výbor založili na parížskej Sorbone pred sto pätnástimi rokmi. Na počesť tejto historickej udalosti bol 23. jún vyhlásený za olympijský deň. Na celom svete sa v tomto termíne už veľa rokov konajú rôzne pohybové aktivity, ktorým dominuje najprirodzenejšia z nich - beh. Medzinárodný olympijský výbor odporučil pre tento rok heslo Hýb sa, uč sa, objavuj. Stredná priemyselná škola hutnícka sa do tohto projektu zapojila po prvý raz.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...