Vyhľadávanie:

Hutu navštívil minister životného prostredia SR László Miklós

Hutu navštívil minister životného prostredia SR László Miklós

Minulý týždeň vo štvrtok, 4. mája 2006, v rámci pracovnej návštevy Košíc a stretnutia ministrov životného prostredia krajín V4, navštívil U. S. Steel Košice v sprievode svojich spolupracovníkov minister životného prostredia SR László Miklós. Hostí na pôde spoločnosti privítal v mene vedenia U. S. Steel Košice generálny právny zástupca Kenneth Pepperney. Na krátkej prezentácii generálneho manažéra pre environment Tibora Duchonoviča a členov jeho tímu sa oboznámili s prehľadom najdôležitejších a najväčších investičných akcií, ktoré spoločnosť v poslednom období realizovala a ktoré, ruka v ruke so zámerom trvalého zlepšovania sa v oblasti životného prostredia, plánuje realizovať v tomto i budúcich rokoch. Týkajú sa predovšetkým ochrany ovzdušia, odpadového hospodárstva a kvality vôd. Súčasťou programu návštevy ministra bola aj prehliadka areálu odvalu (haldy) a čistiarne odpadových vôd v Sokoľanoch.

"Kontinuálne sledujem tunajšiu situáciu a dnes na mňa urobili veľký dojem najmä čísla, ktoré, keď som ich naposledy počul, boli ešte len plánovanými. Súvisia so znižovaním emisií tuhých znečisťujúcich látok. A dnes sú tieto čísla realitou. Je to ohromujúce. Na odvale som bol naposledy asi pred štyrmi rokmi a naozaj sa tam pokročilo. Aj v myslení. Sú tu nové inovačné nápady, ktoré môžem absolútne podporovať... Dokonca ich budem propagovať. Čiže tieto dve veci ma špeciálne zaujali. A tiež kvalita čistenia odpadových vôd, ktorá je na vysokej úrovni. Naozaj, spoločnosť U. S. Steel Košice v svojich aktivitách zameraných na ochranu životného prostredia ide príkladom," povedal pred ukončením návštevy U. S. Steel Košice pre Oceľ východu minister László Miklós.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...