Vyhľadávanie:

Hasiči oslávili svoj sviatok

Hasiči oslávili svoj sviatok

Už-už sa zdalo, že košickí hasiči oslávia svoj sviatok v daždi. V piatok 7. mája lialo dopoludnia ako z krhly, nakoniec sa však počasie krátko popoludní, akoby mávnutím zázračného prútika, umúdrilo. A kolotoč plný zábavy, poučenia i súťaženia, a to nielen pre deti, sa mohol nerušene začať.

Hasiči si svojho patróna sv. Floriána uctili vskutku majstrovsky. V bohatom programe, ktorý pripravilo Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru Košice, nechýbali súťaže pre deti, ukážky hasenia horiaceho auta, vyslobodzovania obetí vážnej dopravnej nehody z auta, evakuácie osôb z výškovej budovy, ale aj už tradične aj hasičskej techniky. Špeciálne vozidlo určené na hasičské a technické zásahy, záchranu a evakuáciu osôb z výšky a voľnej hĺbky predstavili aj hasiči z košickej oceliarne.

Vyvrcholením podujatia bolo medzinárodné zápolenie o prestížny titul Železný hasič, na ktorom sa zúčastnilo vyše štyridsať súťažiacich v kategórii jednotlivcov i družstiev zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Rumunska. Do náročných bojov zasiahli aj reprezentanti Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice Marek Galo, Štefan Siladi, Michal Onda a Matúš Nigut. Prvé miesta v súťaži jednotlivcov i družstiev si nakoniec odniesli hasiči zo HZS Olomouckého kraja. Železným hasičom pre rok 2010 sa stal Ján Šindelka.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...