Vyhľadávanie:

Firme sa darí

Firme sa darí

V roku 2005 dosiahla U. S. Steel Košice, podľa zverejnených výsledkov, tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb vo výške 80,44 mld. korún. V medziročnom porovnaní je to nárast o 10,8 percenta. Výroba vzrástla v medziročnom porovnaní o 10,3 percenta a predstavovala objem 82,7 mld. korún. Firma vyprodukovala pridanú hodnotu vo výške 27,64 mld. korún, čo je nárast o približne dve miliardy korún. Minuloročné hospodárenie ukončila oceliarska spoločnosť s čistým ziskom 15, 69 mld. korún, v medziročnom porovnaní nárast predstavuje takmer 22 percent. Na tomto výsledku sa podieľali vyššie ceny výrobkov, ktoré kompenzovali negatívny dopad vývoja cien vstupných surovín. V tomto roku očakáva spoločnosť objem predaja výrobkov na úrovni minulého roku.

Spoločnosť U. S. Steel Košice v máji tohto roku splnila záväzok voči vláde SR, ktorým sa zaviazala v roku 2000 v priebehu desiatich rokov investovať v železiarňach 700 miliónov amerických dolárov. V intenzívnom investičnom rozvoji, v ktorom dominujú akcie environmentálneho charakteru a akcie zvyšujúce produkciu výrobkov s vyššou pridanou hodnotou, firma pokračuje aj naďalej. Začiatkom roka 2007 plánuje začať vyrábať plechy pre automobilový priemysel na novej pozinkovacej linke č. 3.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...