Vyhľadávanie:

Finále až o týždeň v piatok

Finále až o týždeň v piatok

Vo futbalových majstrovstvách U. S. Steel Košice sa dnes v semifinále stretnú Vysoké pece - Energetika a Teplá valcovňa - Údržba

Futbal
V stretnutí energetikov s futbalistami z Obalovej vetvy sa vo štvrťfinále tuho bojovalo o každú loptu. Obidve mužstvá sa na trávniku rozišli zmierlivo po remíze 1:1. O postupujúcom však napokon rozhodli strely zo značky pokutového kopu.

Futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice pokračujú dnes semifinálovými stretnutiami, v ktorých sa stretnú Vysoké pece - Energetika a Teplá valcovňa - Údržba. Potom bude v turnaji nasledovať, kvôli vopred plánovaným športovým akciám na štadióne Slávie TU Košice na Solovjevovej ulici, ale hlavne kvôli nepriaznivému počasiu, dlhšia prestávka. Chladné počasie i dážď v uplynulom týždni spôsobili preloženie dvoch štvrťfinálových stretnutí z 28. mája na 31. mája 2004.

Záverečné stretnutia o bronz i o titul odohrá toto semifinálové kvarteto až na budúci týždeň. O medaily sa teda bude hrať v piatok 11. júna 2004 od 16.00 h. o 3. miesto a o 17.15 h. finále. V uplynulom týždni, ale aj v pondelok 31. mája, sme vo štvrťfinálových stretnutiach zaregistrovali niektoré prekvapenia.

Najprv najúspešnejší tím po základnej časti v skupinách z Dopravy, ktorý mal plný bodový zisk s vysoko aktívnym skóre 7:0, zostal prekvapujúco na štíte vysokopeciarov. Potom skončil svoje účinkovanie vo štvrťfinále aj vlaňajší bronzový kolektív oceliarov. Ten síce odohral s valcovačmi z teplej vyrovnanú partiu, ale neuspel po strelách zo značky pokutového kopu. Blízko k príjemnému prekvapeniu boli aj futbalisti z Obalovej vetvy, ktorí boli v súboji s vlaňajším finalistom z Energetiky herne lepším mužstvom, ale neuspeli v penaltovom rozstrele. Až vo štvrťfinále sa strelecky prebudili hráči úradujúceho majstra z Údržby, ktorí rozdielom triedy zdolali víťaza D skupiny SVa.

Do bojov o medaily sa zaslúžene prebojovali mužstvá, ktoré sa na tohtoročný šampionát najlepšie pripravili a ich výkony na trávniku mali stúpajúcu tendenciu. Vo štvrťfinále sme zaregistrovali tieto výsledky:

Doprava - Vysoké pece 0:2 (0:0)
Hostia, ktorí v skupine vyšli strelecky naprázdno, ale ani neinkasovali, začali veľmi aktívne. Dopravári však tento úvodný tlak prežili bez ujmy a hru postupne vyrovnali. V 20. min. si dokonca vypracovali aj prvú gólovú šancu, ale Gönciho dobre mierenú strelu pod brvno brankár hostí vytlačil na roh. Vysokopeciari sa strelecky osmelili až po zmene strán. Najprv Puškáš z priameho kopu vystrašil Urbana v bráne domácich, ktorý ešte stačil zachrániť, ale po rohovom kope Ondrejču si Olejár pri žrdi zrazil loptu do vlastnej brány a hostia otvorili skóre 0:1. Po góle hostia zvýšili iniciatívu, do ďalších šancí sa dostali Sciranka i Janšo, ale do čierneho trafil iba Kováč, ktorý strelou k žrdi upravil na konečných 0:2.

Oceliareň - Teplá valcovňa 1:1 (1:1), na pokutové kopy 0:2
Lepšie začali oceliari, ktorí hneď v úvodnej päťminútovke dvakrát nebezpečne ohrozili bránu hostí, ale Hudák a po ňom Mižák nemierili presne. Valcovači hru postupne vyrovnali, ale o prekonanie brankára Šveca z Oceliarne sa pokúšali iba strelami z diaľky. Domáci na druhej strane kontrovali a v 21. minúte po chybe obrany hostí strelil vedúci gól oceliarov Bitto - 1:0. Hostí tento gól nedeprimoval, naďalej sa snažili o protiútoky a po jednom z nich v 25. minúte strelou z hranice šestnástky Gašpar perfektnou strelou do šibenice vyrovnal na 1:1. Po zmene strán sa hráči obidvoch tímov pozornejšie strážili a v snahe strhnúť víťazstvo na svoju stranu robili v obrane chyby. V závere sa hostia dostali v tandeme do útoku, ale Seliga úmyselným faulom zmaril ich úsilie a tak musel predčasne pod sprchy. Nervy na uzde si neudržal ani Čisovský, a tak domáci dohrávali zápas len s deviatimi hráčmi. O víťazovi i postupujúcom sa rozhodlo zo značky pokutového kopu. Začínali domáci Ferenc, ktorý brankára hostí neprekonal, Gašpar z TVa mieril presne a otvoril skóre 0:1. Keďže ani druhý hráč Oceliarne Lemešányi gól nedal, o všetkom rozhodol Kolesár, ktorý nezaváhal a druhým gólom zabezpečil hosťom postup do semifinále.

Energetika - Obalová vetva 1:1 (1:0), na pokutové kopy 4:3
Úvod patril hosťom, ktorí boli aktívnejší v útoku, ale do gólovej šance sa nedostali. Energetici postupne hru vyrovnali a v závere polčasu sa po strele Vargu z priameho kopu dostali do vedenia 1:0. Tento gól však futbalistov z Obalovej vetvy nedeprimoval, naopak, prinútil ich po zmene strán k ešte väčšej ofenzíve. Svoj mohutný tlak dokázali zúžitkovať v podobe vyrovnávajúceho gólu, ktorého autorom bol Štefan Spišák. Domáci sa spoliehali na rýchle protiútoky a po jednom z nich Piga zblízka brankára hostí neprekonal. Na druhej strane mali šancu aj hostia, keď v závere Š. Spišák z dobrej pozície strelil vedľa. O postupujúcom sa potom rozhodlo zo značky pokutového kopu. Sériu troch jedenástok začínali hostia a postupne ich premenili hosťujúci Beregsási, Trelo a Leško a za domácich Piga, Sabo a Duhaň. Vo štvrtej sérii Š. Spišákovu strelu brankár domácich vyrazil a keď Guliš penaltu premenil, do semifinále postúpili vlaňajší finalisti z Energetiky.

Studená valcovňa - Údržba 1:4 (0:1)
Po opatrnom začiatku údržbári postupne preberali iniciatívu a častejšie sa dostávali do pokutového územia domácich. V 16. minúte po skvelom úniku a strele Hanzela, brankár Oravec loptu vyrazil a úplne voľný Ľalík pohodlne otvoril skóre - 0:1. Údržbári naďalej udávali tempo hry a po zmene strán sa konečne výraznejšie presadili aj strelecky. Najprv po ideálnom centri Hanzela, upravil Begáni perfektnou hlavičkou do ľavého horného roku na 0:2 a potom sa presadili aj striedajúci hráči. Po chybnej rozohrávke domácich sa k lopte dostal Janočko, ktorý strelil tretí gól hostí a kanonádu údržbárov zavŕšil strelou k žrdi Dancák. V závere sa podarilo hráčom zo Studenej valcovne streliť čestný úspech, ktorého autorom bol Juhás.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...