Vyhľadávanie:

Februárovým šampiónom je Erik Machan

Februárovým šampiónom je Erik Machan

Šampiónom bezpečnosti pri práci za mesiac február je Erik Machan, ktorý pracuje v divíznom závode Vysoké pece ako majster mlynice uhlia, mazania a vodného chladiaceho systému. K úspechu mu zablahoželali prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Jim Bruno a generálny manažér pre bezpečnosť a hygienu a REACH Mark Salo.

Erik Machan získal ocenenie za svoj prístup k bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci, za vytváranie podmienok pre bezpečnú prácu i za príkladné zavedenie a dodržiavanie 5S štandardov (vytrieď, zoraď, usporiadaj, zdokumentuj, dodržuj). Dodržiavanie zásad bezpečnej práce vyžaduje rovnako od svojich podriadených. Snaží sa vyhľadávať nebezpečenstvá a ohrozenia, iniciatívne odstraňuje nedostatky, navrhuje a konzultuje riešenia, ktoré môžu pomôcť všetkým kolegom.

„Najnáročnejšie je asi to, aby ľudia pochopili, prečo je pre nich bezpečnosť dôležitá a prečo je v našej firme na prvom mieste. Život a zdravie nikto nenahradí. Prvá je bezpečnosť a až potom všetko ostatné,“ reaguje Erik Machan na otázku, čo považuje na najťažšie pri komunikácii s kolegami. „Práca v mlynici je nebezpečná, využívame rôzne druhy plynov, patríme medzi prevádzky, kde je možný aj výskyt vysokopecného plynu. Takisto je tam hluk a prach. Máme novú dusíkovú stanicu, takže pribudla aj možnosť omrznutia. Treba preto dávať veľký pozor, aby sa nikomu nič nestalo. Dodržiavať všetky bezpečnostné predpisy, ktoré sú pridelené pre mlynicu.“ Niekomu sa možno opakované upozornenia na dodržiavanie predpisov nepáčia. „Ale keď im človek vysvetlí, prečo sa to stále opakuje, tak pochopia, súhlasia. Niekoľkokrát opakovaná informácia sa uloží do hlavy a správanie je už potom automatické, človek si dáva pozor,“ potvrdzuje Erik Machan. Aj on už bol v situácii, že išlo o zdravie. Externý zamestnanec nepovedal, že je diabetik, klesla mu hladina cukru v krvi a odpadával. „Dobre to vtedy dopadlo, ale vždy je lepšie, keď človek dopredu vie, čo sa môže stať, čo môže očakávať, aby sa na to pripravil.“

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...