Vyhľadávanie:

Dobrovoľnícky deň ženskej siete sa vydaril

Dobrovoľnícky deň ženskej siete sa vydaril

V detskom domove na Uralskej ulici v Košiciach sa zišli skvelí ľudia, ochotní pomáhať

Pracovné nasadenie a dobrá nálada - tak by sa dala vystihnúť atmosféra v Detskom domove na Uralskej ulici v Košiciach v sobotu 15. júna. Už o ôsmej ráno sa tu stretlo štrnásť hutníčiek, aby sa spolu so zamestnancami detského domova a mladými dospelými chovancami pustili do skrášľovania zariadenia, kde je v súčasnosti umiestnených takmer šesťdesiat detí, a to od batoliatok až po dospelých. Viaceré ženy sa aktívne v rámci USSK Women's Network deťom venujú počas celého roka a doučujú ich v matematike, fyzike, slovenčine, či v ďalších predmetoch.

Najväčší kus práce čakal na všetkých tentoraz v zimnej záhrade, ktorá od minulého roka, keď bola v rámci Dní dobrovoľníkov USSK jej rekonštrukcia spustená, slúži na spoločné aktivity a stretávanie sa výchovných rodín. Potrebné bolo dokončiť ešte jednu mozaikovú stenu a urobiť aj ďalší vonkajší náter. Hoci horúci letný deň zmenil zimnú záhradu na saunu, dobrovoľníčky to neodradilo a neodišli skôr, ako bolo všetko dokončené. Ďalšia partia natierala okná a steny v bývalom sklade, ktorý by mal následne slúžiť na arterapiu.

"Popri každodennej starostlivosti o deti nemáme na takéto väčšie práce ani čas, ani dostatok ľudí. Ďakujeme preto všetkým dobrým ľuďom, ktorí nám s údržbou areálu nášho detského domova pomôžu," ocenila dobrovoľnícku aktivitu riaditeľka detského domova Andrea Matisová.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...