Vyhľadávanie:

Do tretice to vyšlo

Do tretice to vyšlo

Futbalisti z U. S. Steel Košice sa vrátili z halového turnaja v Třinci s cennou trofejou

Kombinované mužstvo z Energetiky, Vulkmontu a Teplej valcovne reprezentovalo U. S. Steel Košice v Českej republike na medzinárodnom halovom futbalom turnaji hutníckych podnikov v Třinci. V miestnej športovej hale sa v sobotu 7. novembra konal už 4. ročník turnaja, ktorý zorganizovala odborová organizácia OZ KOVO Třinecké železiarne v spolupráci s hospodárskym vedením hutníckeho podniku. V turnaji štartovalo šesť mužstiev, okrem nášho výberu pozvanie prijali dve mužstvá z Poľska, CMC Zawiercia a Huta Czestochowa, z Chorvátska CMC Sisak a poltucet účastníkov doplnili domáce tímy Evraz Vítkovice a Třinecké železiarne.

Turnaj otvoril prezident spoločnosti futbalového klubu Třinec Evžen Delong, ktorý v slávnostnom príhovore, okrem iného, zablahoželal slovenskej futbalovej reprezentácii k postupu na MS vo futbale v Juhoafrickej republike. Potom sa začali tuhé súboje na palubovke haly systémom každý s každým. Odohrať päť zápasov v jeden deň kládlo veľké nároky na kondičnú pripravenosť hráčov zúčastnených mužstiev. Naši futbalisti sa s týmito náročnými podmienkami v rámci nahusteného programu vyrovnali veľmi dobre, hoci hneď v úvodnom zápase nečakane podľahli poľskému tímu z Czestochowej 3:5.

Kvôli zraneniu jednej z opôr nášho mužstva, Vladimíra Duháňa, došlo k niektorým korektúram na jednotlivých postoch. Chlapci hrali oveľa zodpovednejšie a dôraznejšie, začalo sa im dariť a v ďalších štyroch stretnutiach zaregistrovali víťaznú šnúru. Postupne zdolali ďalší poľský tím CMC Zawiercia 3:2, nad Vítkovicami zvíťazili hladko 5:0, a zhodným výsledkom 5:2 zdolali Třinec i chorvátsky Sisak. V konečnom poradí mali naši futbalisti z USSK rovnaký počet bodov ako domáci Třinec, o víťazovi turnaja rozhodol vzájomný zápas. Na ďalších priečkach sa umiestnili: 3. Zawiercia, 4. Czestochowa, 5. Sisak, 6. Vítkovice. Po vlaňajšej štvrtej priečke sa hráči z U. S. Steel Košice tentoraz tešili so zisku cennej trofeje. Organizátori vyhodnotili po turnaji najlepších hráčov na jednotlivých postoch. Cenu pre najlepšieho brankára prevzal náš Marek Leško.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...