Vyhľadávanie:

Do finále cez penalty

Do finále cez penalty

Futbalový šampionát o majstra U. S. Steel Košice

V pondelok sa na rozmočenom a rozbahnenom trávniku TU Košice na Watsonovej ulici hrali dve semifinálové stretnutia tohtoročných futbalových majstrovstiev U. S. Steel Košice. Najprv sa stretla Teplá valcovňa s Energetikou a po nich si to v súboji o postup do finále rozdali celky Údržby a Dopravy. Obidva zápasy sa skončili spravodlivou remízou a tak o postupujúcich sa muselo rozhodnúť zo značky pokutového kopu. Viac šťastia mali hráči z Energetiky a Dopravy, ktorí sa dnes stretnú o 17.15 h. vo finále v boji o titul majstra U. S. Steel Košice pre rok 2006. Ešte pred týmto finálovým stretnutím sa o 16.00 h. uskutoční súboj o 3. miesto medzi Teplou valcovňou a Údržbou.

Semifinále

Teplá valcovňa - Energetika 0:0, na pokutové kopy 3:4
Na ťažkom teréne obidve mužstvá začali veľmi opatrne. Prvú strelu na bránu vyslali hostia, a to v 6. minúte, kedy T. Jesenský mieril z dobrej pozície presne do stredu brány, kde stál pozorný brankár Klembara. Herne hostia potom prevýšili domácich, ale v rozhodujúcich okamihoch im chýbala finálna prihrávka. V 22. min. Brutovského centrovanú loptu vytlačil Klembara spod brvna do autu. Po zmene strán hneď v úvode obranca Energetiky Lukáč stiahol prenikajúceho hráča domácich Kassaia na trávnik, za čo videl červenú kartu. Lenže početnú prevahu o jedného muža hráči z TVa nedokázali využiť, hoci mali gólové šance. V 9. min. Kassai hlavou mieril tesne vedľa a po ňom mali aj Starzyk, Tobák i Kolesár príliš vychýlenú mušku. Keďže v riadnom hracom čase gól nepadol, prišli na rad penalty v sérii piatich pokusov. Začínali domáci, za ktorých Gašpar dostal TVa do vedenia 1:0, po ňom Pataky vyrovnal na 1:1. Potom Starzyk nedal a Sabo upravil na 1:2. V tretej sérii Kolesár 2:2, Dieneš 2:3. Až vo štvrtej sérii prišlo vyrovnanie, keď Baník za domácich vyrovnal na 3:3 a Duháň z Energetiky nedal. Rozhodnutie sa zrodilo až v poslednej sérii, kedy najprv Vidricko nedal a Piga ukončil penaltovú drámu na 3:4.

Údržba - Doprava 1:1 (1:0), na pokutové kopy 4:5
V úvodnej desaťminútovke sa hralo iba medzi šestnástkami. Až potom si prvú šancu vypracovali hostia, keď Pasternák sa predral obranou domácich, ale trafil len do brankára Vargu. O tri minúty neskôr Turek zblízka loptu dobre netrafil. Údržbári sa až v závere polčasu osmelili a vyplatilo sa im to. V 25. min. zahrával Begáni rohový kop, z ktorého Hanzeľ pohotovo hlavou otvoril skóre 1:0. Hneď na to brankár hostí Urban kryl nebezpečnú strelu z kopačky Saba. Z protiútoku potom Fabišík z mužstva hostí z dobrej pozície nedal a na druhej strane Begáni z priameho kopu mieril len do brvna. Po prestávke sa viac snažili o útočnú hru hostia. V 3. min. Pasternákovu strelu k žrdi brankár Varga vytlačil na roh, v 16. min striedajúci Fenčák trafil len do brvna, ale v 18. min. sa dopravári predsa len dočkali gólu. Po strele Deáka do siete loptu dotlačil Šimko a bolo 1:1. Ani v tomto súboji sa nerozhodlo v riadnom hracom čase o víťazovi a tak sa strieľalo zo značky pokutového kopu. Začínali domáci, ale Begániho strelu brankár Urban kryl.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...