Vyhľadávanie:

Dnes budú v ZOO dome duchovia

Dnes budú v ZOO dome duchovia

V košickej Zoologickej záhrade sa v pondelok začal Týždeň duchov.  Bezplatne sa do ZOO dostane každý návštevník, ktorý si so sebou prinesie vlastnú tekvicu. Všetky svietiace, blikajúce a inak príťažlivé diela budú počas celého týždňa zdobiť areál ZOO.

Prvýkrát sa strašidlá dočasne usídlia aj v Centre environmentálnej výchovy v ZOO Dome na Mojmírovej ulici č.1.  Už dnes (štvrtok 26. októbra) sa v tomto dome stretnú duchovia.

Od rána tu čakajú na návštevníkov, ktorí si môžu  prísť  vyrezať svoje tekvicové strašidlo. Program  obohatia vybrané druhy zvierat, ktoré vo väčšine ľudí vyvolávajú strach až odpor.  V expozícií plazov a obojživelníkov stretnete pytóny kobercové, užovky amurské a červené, jedovaté pralesničky, či ropuchu obrovskú. Najodvážnejší spomedzi návštevníkov dostanú na krk aj pytóna kráľovského, s ktorým sa môžu aj odfotiť.  Prekvapením pre všetkých, ktorí zavítajú v tento deň do ZOO Domu bude jediný a poriadne veľký škorpión chovaný v ZOO Košice.  Deň duchov na Mojmírovej vyvrcholí o 18.00.  Vstupné je 1 euro bez ohľadu na vek návštevníkov.

Halloweenský týždeň si užívajú aj niektoré zvieratá. V tekvicových "hlavách" im chovatelia podávajú kŕmne dávky. Potešili sa im už makaky magoty, lemury kata a levica. Dnes svoju  zručnosť pri získavaní potravy z tekvicovej hlavy predvedú surikaty, v piatok pekari bielopáse, v sobotu medvede a v nedeľu malpy.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...