Vyhľadávanie:

Budúci hutníci na summit do Japonska

Budúci hutníci na summit do Japonska

"Študenti, zvlášť stredných odborných učilíšť, často do Japonska nechodia. Dvaja z našich pôjdu. Chceme sa preto s týmto úspechom s vami i verejnosťou podeliť," povedal na úvod tlačovej besedy, ktorá sa uskutočnila minulý týždeň vo štvrtok, 24. februára, riaditeľ SOU hutníckeho v Košiciach - Šaci Jozef Šablatúra.

V japonskom meste Hyogo sa tento mesiac, od 24. do 28. marca, uskutoční pod záštitou neziskovej organizácie International Education and Resource Network celosvetový summit mládeže na tému Prírodné katastrofy v Japonsku. Jedinými zástupcami Európy na ňom budú mladí ľudia zo Slovenska a Ruska. Projekt riešiaci problematiku vzniku zemetrasení, obsahujúci aj vlastné názory na spôsob predchádzania nešťastných udalostí, na ktorom pracovali spolu s pedagogičkou Dariou Dudovou žiaci SOU hutníckeho, posúdili organizátori podujatia ako veľmi dobrý.

Na summit, na ktorom sa očakáva účasť 200 mladých ľudí z celého sveta, teda pocestujú aj Marek Nagy a Peter Gesper. Ich úlohou bude prezentovať projekt v anglickom jazyku a to, aj keď ide o vážnu problematiku, odľahčeným spôsobom, ktorý by upútal japonské deti. Tie sa učia o prírodných katastrofách v školách, záujem o tento predmet však nie je taký, ako by sa vyžadovalo. Možno prezentácia budúcich hutníkov pomôže pri hľadaní nových foriem výuky.

Ďalšie články

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...