Vyhľadávanie:

Bežecká jar sa začína v Blažiciach

Bežecká jar sa začína v Blažiciach

Beh Olšavskou dolinou je pre vytrvalostných atlétov symbolickým záverom bežeckej zimy a štartom novej sezóny. V tomto roku vybehnú na trať 44. ročníka v nedeľu 3. marca o 13. hodine. Trať dlhá 16 kilometrov vedie po asfaltových povrchoch s minimálnym prevýšením cez obce Blažice, Ruskov, Ďurkov, Olšovany, Vyšný Čaj, Nižný Čaj, Bohdanovce a späť do Blažíc. Organizátori z obce Blažice a tamojšieho obecného športového klubu pripravili v tomto roku pre pretekárov aj nové sprchy v šatniach na futbalovom štadióne. Prví piati v absolútnom poradí mužov, žien a traja vo všetkých ostatných kategóriách získajú finančné odmeny. „Pre absolútneho víťaza v kategórii A je pripravených 300 eur, za prekonanie traťového rekordu, ktorý má hodnotu 0:47:04 hod., je odmena vo výške 150 eur,“ informuje riaditeľ pretekov Dušan Štefáni. Registrácia na 44. ročník Behu Oľšavskou dolinou sa končí 27. februára. Štartovné je 10 eur, muži od 70 rokov a ženy od 60 rokov štartovné neplatia. V prípade, že sa prihlásite až priamo pred štartom v Blažiciach, zaplatíte zvýšené štartovné 15 eur. Viac informácií a registračné formuláre nájdete na stránkach www.behblazicerun.sk a www.beh.sk. „Všetci pretekári sú povinní dodržiavať pri bežeckých pretekoch pravidlá cestnej premávky, pretože beh  sa  uskutoční  za  otvorenej  cestnej  premávky,“ upozorňuje riaditeľ pretekov. Organizátori zabezpečili pre  pretekárov aj mimoriadny autobus, ktorý pôjde pred pretekmi z centra Košíc a po pretekoch ich dovezie naspäť.                            

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...