Vyhľadávanie:

Alexandra Šarinová hovorila o vplyve smerovanie politiky EÚ na členské štáty

Alexandra Šarinová hovorila o vplyve smerovanie politiky EÚ na členské štáty

Eurovoľby 2024: Vplyv smerovania politiky Európskej únie na členské štáty
S blížiacimi sa eurovoľbami je na mieste pomenovať si možné dôsledky nášho nízkeho záujmu o európsku politiku a integráciu. Tieto voľby sú kľúčové ako pre zamestnávateľov, tak aj zamestnancov. Aká je prezentácia poslancov v europarlamente? Prečo nebolo Slovensko nikdy ťahúňom EÚ? Aký je záujem občanov o ochranu životného prostredia? Na tieto aj mnohé ďalšie otázky odpovedali Alexandra Šarinová, členka výboru pre európske záležitosti a zahraničné vzťahy Republikovej únie zamestnávateľov a Pavol Piešťanský, viceprezident Republikovej únie zamestnávateľov.

Pavol Piešťanský
Dlhé roky sa pohybuje v oblasti riadenia podnikov vo vnútroštátnej a medzinárodnej cestnej doprave. Od roku 2019 je prezidentom Združenia cestných dopravcov Slovenskej republiky (ČESMAD SLOVAKIA). Od roku 2021 tiež pôsobí ako viceprezident RÚ, pričom zastupuje predovšetkým záujmy dopravcov na Slovensku.

 

 


Alexandra Šarinová
Je absolventkou Univerzity v Leidene a Diplomatickej akadémie vo Viedni, so zameraním na medzinárodné štúdiá. V minulosti pôsobila na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a neskôr v Delegácii Európskej únie v Lesothe. Momentálne pôsobí v spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. ako manažérka pre vzťahy s vládou a Európskou úniou. Je členkou Riadiacej rady Európskej nadácie pre zlepšovanie životných a pracovných podmienok (EUROFOUND) a expertkou zelenej transformácie v Sektorovej rade pre hutníctvo, zlievarenstvo a kováčstvo. Členkou Výboru európskych záležitostí a zahraničných vzťahov RÚZ je od roku 2022.

Ďalšie články

EÚ potrebuje odolné a silné podniky

Tesne pred začiatkom maďarského predsedníctva Európskej únie, ktoré začalo v júli, sa stretli v Budapešti európski zamestnávatelia združení v BusinessEurope, aby rokovali o konkurencieschopnosti a odolnosti európskych podnikov. Republikovú úniu zamestnávateľov reprezentoval na tomto stretnutí jej prezident Miroslav Kiraľavarga.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...